Αρχική Τελευταία Νέα Ιδιωτικό νοσηλευτήριο στη Λεμεσό αρνήθηκε να περιθάλψει οροθετική η οποία προσήλθε στις...

Ιδιωτικό νοσηλευτήριο στη Λεμεσό αρνήθηκε να περιθάλψει οροθετική η οποία προσήλθε στις Πρώτες Βοήθειες

Περιστατικό το οποίο πάει την Κύπρο πολλά χρόνια πίσω, σημειώθηκε την Κυριακή, σε ιδιωτική κλινική της Λεμεσού, η οποία δεν είναι ενταγμένη στο ΓεΣΥ.  

Μιλώντας στο Τρίτο, η πρόεδρος του Κέντρου Υποστήριξης Οροθετικών Ατόμων Στέλλα Μιχαηλίδου, κατήγγειλε ότι το ιδιωτικό νοσηλευτήριο αρνήθηκε να περιθάλψει οροθετική, η οποία προσήλθε στις πρώτες βοήθειες.

Κατόπιν αξονικού, διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα έφερε εσωτερικό αιμάτωμα και μεγάλο θλαστικό τραύμα και έπρεπε να υποβληθεί, αμέσως, σε εγχείρηση.

Ωστόσο, όπως ανέφερε η κυρία Μιχαηλίδου – η οποία κλήθηκε από την οικογένεια της γυναίκας να μεταβεί στο νοσηλευτήριο, η κλινική αρνήθηκε να προσφέρει στη γυναίκα τις πρώτες βοήθειες επειδή ήταν οροθετική.

Εξήγησε ότι, ο επί καθήκοντι γιατρός, μη γνωρίζοντας την ιδιότητά της, της είπε πως επικοινώνησε με τη διεύθυνση του νοσηλευτηρίου, που του απαγόρευσε να περιθάλψει την τραυματία.

Τελικώς, η γυναίκα μεταφέρθηκε σε κλινική του ΓεΣΥ, εκτός Λεμεσού, όπου έλαβε τις πρώτες βοήθειες και παρέμεινε για σαραντα-οκτάωρη παρακολούθηση.