Αρχική BusinessNews Ηighgate Limassol – Το εργασιακό περιβάλλον επαναπροσδιορίζεται

Ηighgate Limassol – Το εργασιακό περιβάλλον επαναπροσδιορίζεται

thehighgate2

Τον επαναπροσδιορισμό του εταιρικού και εργασιακού περιβάλλοντος επιχειρεί ένα από τα έργα της Landscope Developments στη Λεμεσό.

Το Highgate είναι ένα νέο κτίριο ορόσημο που βρίσκεται στο ζωντανό επιχειρηματικό κέντρο της Λεμεσού, που έχει ως στόχο να παρουσιάσει αρχιτεκτονική επινοητικότητα, δομικό σχεδιασμό και βιωσιμότητα που προηγουμένως δεν είχαν εντοπιστεί στην Κύπρο.

thehighgate2

To Όραμα 

Η Landscοpe, οι προγραμματιστές πίσω από το Highgate, προέβλεπουν ένα χώρο που θα επαναπροσδιορίζει το εταιρικό περιβάλλον.

Ένα κτίριο που θα συνδυάζει εξαιρετικά λειτουργικό χωροταξικό σχεδιασμό, περιβαλλοντική βιωσιμότητα και ενεργειακή αποδοτικότητα, με ένα σύγχρονο εξωτερικό χώρο που περιλαμβάνει υπερσύγχρονο γυαλί και κρυσταλλική γεωμετρία.

Η Highgate θα ανταποκριθεί στις ανάγκες μιας παγκόσμιας επιχειρηματικής κοινότητας, μεταμορφώνοντας το παραδοσιακό εταιρικό γραφείο σε ένα σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον στο οποίο μεγιστοποιείται η παραγωγικότητα, η αποτελεσματικότητα και η συνεργασία.

highgatenight

Η απόλυτη τοποθεσία

Η Highgate βρίσκεται στην πανέμορφη ακτή της Λεμεσού, μια κοσμοπολίτικη πόλη, όπου η ιστορία και ο πολιτισμός που καλύπτουν αιώνες, συνδυάζονται άψογα με τα σύγχρονα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια υψηλής ποιότητας και τις αποκλειστικές μπουτίκ που επικρατούν στην περιοχή.

Η Λεμεσός έχει επίσης κερδίσει την ισχυρή της φήμη ως παγκοσμίως γνωστό διεθνές επιχειρηματικό κέντρο και φιλοξενεί μερικές από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες, ναυτιλιακές εταιρείες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στον κόσμο.

office12

Σχεδιασμός

Η Highgate είναι το πνευματικό τέκνο των διεθνών βραβευμένων εταιριών PP + A και θέλει να δημιουργήσει μία από τις πιο εικονικές δομές της Κύπρου μετά την ολοκλήρωσή της.

Σε 78 μέτρα ύψος, η Highgate θα αποτελεί το απαύγασμα της αρχιτεκτονικής. Το κτίριο θα διαθέτει μια σειρά ενεργειακά αποδοτικών και βιώσιμων στοιχείων, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθεί η έκθεση άνθρακα του κτιρίου. Αυτό περιλαμβάνει τη χρήση φωτοβολταϊκών κυψελών 205 τετραγωνικών μέτρων, φωτιστικών LED με αισθητήρες κίνησης, βιοκλιματικά συστήματα και άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας και το κόστος.

Η πολύπλευρη γυάλινη πρόσοψη του πύργου, η κρυσταλλική γεωμετρία και η πλήρως κρυμμένη κρυσταλλική δομή του τελευταίου ορόφου δημιουργούν ένα πρωτοφανές οπτικό σημείο αναφοράς στη Λεμεσό, ιδιαίτερα το βράδυ, όταν φωτίζεται η οροφή και ο ίδιος ο πύργος.

HIGHGATE

Ο χώρος εργασίας

Η έξυπνη σχεδιαστική αισθητική του The Highgate, συμπληρώνεται όμορφα από τις ανεμπόδιστες εκπληκτικές απόψεις της Μεσογείου και τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, καθιστώντας το κάτι παραπάνω από ένα συγκρότημα γραφείων, αλλά μάλλον ένα μέρος όπου οι άνθρωποι μπορούν να έρθουν μαζί για να εργαστούν, να εμπνευστούν και να συνδεθούν με άλλους.

Το Sky Garden που βρίσκεται στον 5ο όροφο προσφέρει απρόσκοπτη, εντυπωσιακή θέα 360 °  στην πόλη. Η υπηρεσία αυτή ως κοινόχρηστη  για όλους τους κατοίκους μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, βιβλιοθήκη, γκαλερί, μπαρ ή ακόμα και πισίνα. Η τελική χρήση του θα αποφασιστεί από τους προγραμματιστές σε μεταγενέστερο στάδιο.

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα The Highgate