Αρχική Τελευταία Νέα Κατ’ οίκον διανομή Αγίου Φωτός προωθούν Κοινότητες – Τι λέει η Αστυνομία

Κατ’ οίκον διανομή Αγίου Φωτός προωθούν Κοινότητες – Τι λέει η Αστυνομία

Την κατ’ οίκον διανομή του Αγίου Φωτός στους πιστούς προωθούν αρκετές κοινότητες και δήμοι, με την Αστυνομία όμως να προειδοποιεί για το απαγορευτικό διάταγμα μετά τις 21:00.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, κ. Χρίστος Ανδρέου, είπε ότι έχουν ληφθεί κάποιες πληροφορίες ότι ενδεχομένως είτε πολίτες να μεταβούν σε Εκκλησίες για να λάβουν το Άγιο Φως είτε οι Ιερείς να μεταβούν σε σπίτια για να μεταφέρουν το Άγιο Φως, και υπενθύμισε ότι μετά τις 9 το βράδυ απαγορεύεται ρητά η διακίνηση πολιτών πλην όσων κατέχουν το έντυπο Βεβαίωσης Εργαζομένου, το οποίο πιστοποιεί την αναγκαιότητα της μετακίνησης κατά τις πιο πάνω ώρες.

Ήδη κάποιες κοινότητες «βρήκαν τη λύση» για την κατ’ οίκον διανομή του Αγίου Φωτός, με επιστράτευση εθελοντών για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός σε κάθε σπίτι.

Μία από αυτές τις κοινότητες είναι του Κόρνου, με το Κοινοτικό Συμβούλιο Κόρνου να εκδίδει ανακοίνωση και να ενημερώνει τους κατοίκους της Κοινότητας ότι το Μεγάλο Σάββατο εθελοντές από τα Οργανωμένα Σύνολα, θα μεταφέρουν το Άγιο Φως από την εκκλησία σε όλες τις γειτονιές της κοινότητας για να μπορέσουν οι κάτοικοι να το παραλάβουν.