Αρχική Τελευταία Νέα Kitas Weather: Έρχονται καταιγίδες και χαλάζι – Ο καιρός μέχρι τη Δευτέρα...

Kitas Weather: Έρχονται καταιγίδες και χαλάζι – Ο καιρός μέχρι τη Δευτέρα των Χριστουγέννων

Ασθενής υψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή μας ενώ βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται το απόγευμα προς βράδυ της Πέμπτης.

Απόψε, ο καιρός θα καταστεί μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος από μέσες και υψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί έως βορειοανατολικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ και τοπικά στα δυτικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 9 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 13 έως 15 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Αύριο Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος από μέσες και υψηλές νεφώσεις ενώ προοδευτικά αργά το απόγευμα θα αρχίσουν να παρατηρούνται βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στο δυτικό/νοτιοδυτικό 1/3 του νησιού. Στην ατμόσφαιρα θα αρχίσει να αιωρείται σκόνη κατά το δεύτερο μισό της ημέρας, η οποία θα είναι περιορισμένη αρχικά μερικά χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί έως νοτιοανατολικοί, εντάσεως 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά στα δυτικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 18 έως 21 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Πέμπτη το βράδυ, ο καιρός θα είναι κατά το πρώτο μισό της νύχτας άστατος με κατά περιόδους βροχές και τοπικές καταιγίδες ενώ κατά το δεύτερο μισό της νύχτας τα φαινόμενα θα γίνουν πιο τοπικά και θα είναι πιο συχνά και πιο γενικευμένα στο δυτικό 1/2 του νησιού. Κάποιες καταιγίδες κατά το πρώτο μισό της νύχτας θα είναι έντονες και πιθανόν να συνοδεύονται από χαλάζι και ριπαίους ανέμους. Τα όποια φαινόμενα από περίπου τα μεσάνυχτα και έπειτα στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα είναι υπό την μορφή χιονιού, με την πιθανότητα ελαφριάς και πρόσκαιρης χιονόστρωσης. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 12 έως 14 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 0 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα όπου θα σχηματιστεί ασθενής παγετός.

Την Παρασκευή, διαστήματα ηλιοφάνειας θα εναλλάσσονται με αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες το πρωί αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα κυρίως στα δυτικά και βόρεια ενώ το απόγευμα αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στο δυτικό 1/2 του νησιού και πιο μεμονωμένα στα ανατολικά. Τα φαινόμενα στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα είναι υπό την μορφή χιονόνερου ή χιονιού κυρίως το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν στις πλείστες περιοχές δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, εντάσεως 3-4 μποφόρ ενώ σε ανατολικά/βορειοανατολικά τμήματα του νησιού θα πνέουν κυρίως ανατολικοί έως βορειοανατολικοί της ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 18 έως 21 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Παρασκευή το βράδυ, αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα αναμένεται να δώσουν βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στο δυτικό 1/2 του νησιού ενώ τα όποια φαινόμενα στα ανατολικά θα είναι μεμονωμένα. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους χιονόνερο θα εναλλάσσεται με χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 12 έως 14 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στον 1 βαθμό Κελσίου στη Χιονίστρα.

Το Σάββατο, τοπικά αυξημένες νεφώσεις κατά το πρώτο μισό της ημέρας κυρίως στο δυτικό 1/2 του νησιού και βόρεια αναμένεται να δώσουν ακόμα λίγες μεμονωμένες βροχές. Κατά το δεύτερο μισό της ημέρας αναμένεται κυρίως αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά σε δυτικούς έως βορειοδυτικούς, εντάσεως 3-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ ενώ στα παράλια θα πνέουν εντάσεως 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 19 έως 22 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και στα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Το Σάββατο το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 11 έως 13 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στον 1 βαθμό Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Κυριακή (παραμονή Χριστουγέννων), ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, εντάσεως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 20 έως 22 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και στα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Κυριακή το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, εντάσεως 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα ενώ στα ορεινά, η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 10 έως 12 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Δευτέρα (ημέρα Χριστουγέννων), ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος ενώ το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 21 έως 23 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και στα παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Δευτέρα το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, εντάσεως 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα ενώ στα ορεινά, η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 10 έως 12 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Πηγή: Kitas Weather