Αρχική Τελευταία Νέα Κίτρινη προειδοποίηση για μεμονωμένες καταιγίδες – Σκόνη στην ατμόσφαιρα

Κίτρινη προειδοποίηση για μεμονωμένες καταιγίδες – Σκόνη στην ατμόσφαιρα

Ασταθής αέρια µάζα επηρεάζει την περιοχή. Στην ατµόσφαιρα θα αιωρείται κατά διαστήµατα αραιή σκόνη, οι συγκεντρώσεις της οποίας παροδικά θα είναι αυξηµένες.

Σήµερα ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Σε περιοχή καταιγίδας πιθανό να πέσει και χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, µέτριοι 4 και παροδικά µέχρι ισχυροί, 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη αλλά στα προσήνεµα θα είναι µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 24 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 14 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και δεν αποκλείεται να πέσουν µεµονωµένες βροχές, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 14 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και στους 6 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέµπτη ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα αναµένονται µεµονωµένες βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες.

Η θερµοκρασία θα κυµανθεί στα ίδια επίπεδα τα οποία είναι κοντά στους κλιµατικούς µέσους όρους.

Κίτρινη προειδοποίηση

Κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας με ισχύ από τις 0420 μέχρι τις 1600 σήμερα.

Όπως αναφέρει το Τμήμα, μεμονωμένες καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή, με την ένταση της βροχόπτωσης να είναι γύρω στα 35 χιλιοστά την ώρα.

Κίτρινη προειδοποίηση συνεπάγεται για τον πολίτη ότι πρέπει να είναι ενήμερος για τη δυνατότητα εκδήλωσης τοπικής πλημμύρας σε μικρό αριθμό περιουσιών και προβλημάτων σε εξωτερικές δραστηριότητες. Επίσης, οι συνθήκες οδήγησης θα είναι δύσκολες λόγω περιορισμένης ορατότητας και ολισθηρότητας του οδικού δικτύου.

Πηγή: ΚΥΠΕ