Αρχική Λεμέσιος Κόκκινη κάρτα στον παλαικομματισμό. Του Χρίστου Μιχαηλίδη

Κόκκινη κάρτα στον παλαικομματισμό. Του Χρίστου Μιχαηλίδη

41% Αποχή, μείωση αριθμού ψηφοφόρων σε όλα τα κόμματα, λαμβανόμενου υπόψη της αναλογίας συμμετοχής vs αριθμού ψηφοφόρων, ολέθρια αποτελέσματα στης εκλογές της ΤΑ για το ΔΗΣΥ, μείωση ποσοστών και απώλεια έδρας στην ευρωβουλή για το ΑΚΕΛ, κατρακύλα ποσοστών κάτω από το 10% και κατάταξη στην Πέμπτη θέση για το ΔΗΚΟ. Μείωση έως και δραματική μείωση ποσοστών για όλα τα υπόλοιπα κόμματα, ολέθρια συγκέντρωση ποσοστών στις ηλικίες 18-45 για όλα τα κόμματα που διαδηλώνει την συνεχή μείωση του κύκλου ζωής όλων των κομμάτων. Συνολικά πέραν των 55000 ψήφων στους πραγματικά ανεξάρτητους υποψηφίους  της ΤΑ και 25000 του ποσοστού του λευκού στις ευρωεκλογές.

Κορωνίδα όλων βέβαια οι 71000 του Φειδία η το 20% των ευρωεκλογών ο οποίος απορρόφησε βάση της έρευνας μας για το ΡΙΚ το 41, 28, 20 και 15% αντίστοιχα στις ηλικίες 18-24, 25-34, 34-45 και 45-54. Παράλληλα ο Φειδίας απορρόφησε 7-10,5% από όλα τα κόμματα , το 60% όσων ψήφισαν στις βουλευτικές κόμματα που έμειναν εκτός βουλής, 29% όσων έριξαν λευκό και  50% των ατόμων που δεν ψήφισαν στις βουλευτικές εκλογές. ‘’Η όποια κριτική εξασκείτε στον ίδιο λειτουργεί ως μπούμερανγκ στα κόμματα γιατί εάν ένας νέος χωρίς πολιτική κατάρτιση και λόγο η και χωρίς ουσία, όπως επικαλούνται, πετυχαίνει αυτό το αποτέλεσμα ενισχύει διπλά την αμφισβήτηση του παλαιοκομματικού συστήματος.

Πως φτάσαμε ως εδώ;

Αναποτελεσματικότητα διαχείρισης του εθνικού και του θέματος της Αμμοχώστου, Χρηματιστήριο, κούρεμα καταθέσεων, Διάλυση Συνεργατισμού, Διαβατήρια και Επενδυτικές αρπαχτές, ένα υδροκέφαλο και γραφειοκρατικό σύστημα του Δημοσίου παράγωγο της άκρατης κομματοκρατίας, ένα ΓΕΣΥ που παραπαίει, μια πρόχειρη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης απότοκο κομματικής συνδιαλλαγής.

Χειραγώγηση και εμπαιγμός των πολιτών σε όλα τα επίπεδα ακόμη με μια άνευ προηγούμενου ασύστολη συνδιαλλαγή του πάρε δώσε Δημάρχων, Περιφερειαρχών, Αντιδημάρχων με κομματικά διαπιστευτήρια.

Μέσα σε αυτό το κομματικό κυκεώνα και πολιτικό αλαλούμ ο πολίτης παρέμεινε χαμηλά στην ιεράρχηση θεμάτων των κομμάτων αφού προέχει η συγκράτηση του ποσοστού η διασφάλιση των καρεκλών και η συντήρηση ενός σαθρού συστήματος.

Αποτέλεσμα η εξελικτική εξαφάνιση της μεσαίας τάξης, η αύξηση του ποσοστού των συμπολιτών μας που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, οι ευάλωτες ομάδες ουσιαστικά αβοήθητες και γενικά μια χώρα που κάθε άλλο παρά ευημερεί η πλειοψηφία των πολιτών, που δεν εξελίσσεται με βάση τις ανάγκες των καιρών και δεν δίνει ευκαιρίες και δυνατότητες ανάπτυξης, εξέλιξης και προσιτής στέγης στους νέους ανθρώπους μας.

Θα μπορούσε να γράψει κανείς βιβλίο για τα λάθη και παραλείψεις των κομμάτων και του κράτους, αλλά πάλι ακούσαμε το ‘’πήραμε τα μηνύματα θα αναλύσουμε τα αποτελέσματα και θα πάρουμε τις ανάλογες αποφάσεις και μέτρα.’’

Ο χρόνος έλειψε ξεπεράσαμε κάθε όριο ανοχής. Αύριο θα πρέπει να ξεκινήσει η εκ βάθρων αλλαγή, και reengineering αλλιώς ο κόσμος ο ίδιος θα επιβάλει την αλλαγή. Οι ψήφοι στον Φειδία είναι το προμήνυμα και ακολουθεί ακόμη μεγαλύτερο τσουνάμι.

Χρίστος Μιχαηλίδης

Πρόεδρος Ομίλου Cypronetwork