Αρχική Τελευταία Νέα Κρίσιμη εβδομάδα με ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για νέα μέτρα

Κρίσιμη εβδομάδα με ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για νέα μέτρα

Τεράστιο προβληματισμό και φόβο έφερε η έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού τις τελευταίες μέρες στην Κύπρο.

Επίκεντρο των κρουσμάτων φαίνεται να είναι η Λεμεσός ενώ σε σοβαρή κατάσταση δείχνει να είναι και η Πάφος. Άλλωστε στις δύο αυτές επαρχίες έκλεισαν σχολεία με το Υπουργείο Παιδείας να είναι έτοιμο να αρχίσει την τηλεργασία και σε άλλα, εάν διαπιστωθεί πως δημιουργήθηκαν εντός τους μεγάλες εστίες μετάδοσης.

Τα ορφανά κρούσματα που παρουσιάζονται καθημερινά δυσκολεύουν το έργο του Υπ. Υγείας που αρχίζει και χάνει την μάχη της ιχνηλάτησης καθώς τα κρούσματα αυξάνονται. Ωστόσο ακόμη μεγαλύτεροι θα είναι οι ελέγχοι μέσα από τέστ έτσι ώστε καθημερινά να ελέγχονται όσο περισσότερα άτομα γίνονται.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας Πολίτης, εντός της εβδομάδας αναμένεται να αρχίσει η διαδικασία προσφορών για την αγορά 200.000 τεστ, γνωστά και ως «rapid test», τα οποία δίνουν αποτέλεσμα εντός 20 λεπτών, κάτι που ίσς βοηθήσει την όλη κρίσημη κατάσταση

Θα υπάρξει τοπικό lockdown στη Λεμεσό;

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Υγείας μετά το πέρας της συνάντησης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, το 70% των κρουσμάτων που εντοπίζονται τις τελευταίες ημέρες αφορούν την επαρχία Λεμεσού. Πέραν των μέτρων που εφαρμόστηκαν από χθες σε όλες τις επαρχίες, μεταξύ των οποίων ο περιορισμός των 10 ατόμων ανά οικία, στη Λεμεσό επιβλήθηκε και το κλείσιμο των χώρων εστίασης από τις 10:30 το βράδυ. Παράλληλα, έγιναν συστάσεις για περιορισμό της κυκλοφορίας μετά τις 11:30 το βράδυ. Η κατάσταση στην επαρχία βρίσκεται εκτός ελέγχου, με πηγές να αναφέρουν ότι σε περίπτωση που εντός των επόμενων 1-2 ημερών δεν υπάρξει βελτίωση τότε αναγκαστικά θα επιβληθεί τοπικό lockdown. Ο λόγος που δεν εφαρμόστηκε ήδη τοπικό lockdown στη Λεμεσό είναι επειδή η Αστυνομία δεν ήταν έτοιμη για να εφαρμόσει το συγκεκριμένο μέτρο και έτσι δόθηκε περιθώριο 2-3 ημερών στην τοπική Αστυνομία να προετοιμαστεί, αλλά και στους κατοίκους να συμμορφωθούν. Το πρόβλημα ωστόσο δεν αφορά μόνο τη Λεμεσό, καθώς δεν αποκλείεται να εφαρμοστεί τοπικό lockdown και σε άλλες επαρχίες.