Αρχική Τελευταία Νέα Κρύο, βροχές και χιόνια τα Χριστούγεννα

Κρύο, βροχές και χιόνια τα Χριστούγεννα

Σήμερα το πρωί, διαστήματα με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με περιόδους με αυξημένη συννεφιά, η οποία κυρίως μετά το μεσημέρι αναμένεται να δώσει κατά τόπους μεμονωμένη βροχή και στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό παροδικά χιονόνερο ή και ελαφρύ χιόνι. Στην ατμόσφαιρα δυνατό να παρατηρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη, η οποία ωστόσο σταδιακά υποχωρεί. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ για να καταστούν μετά το μεσημέρι νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί και τοπικά μέχρι βορειοδυτικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και από αργά το βράδυ και μετά αναμένονται μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα δυτικά, στα βόρεια και στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 12 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Κυριακή, ημέρα των Χριστουγέννων, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά τόπους κυρίως συννεφιασμένος. Το πρωί αναμένονται τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια, ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα τοπικές βροχές και πολύ πιθανό μεμονωμένη καταιγίδα αναμένονται να επηρεάσουν κυρίως το ανατολικό μισό του νησιού. Στα ψηλότερα ορεινά πιθανό να πέσει χιονόνερο ή και χιόνι.

Τη Δευτέρα, αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται από νωρίς το πρωί αναμένεται να δώσουν κατά τόπους μεμονωμένες βροχές και παροδική ελαφρά χιονόπτωση τοπικά στα ψηλότερα ορεινά, με τον καιρό ωστόσο να βελτιώνεται αισθητά από το μεσημέρι και μετά. Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά πτώση μέχρι τη Δευτέρα και θα κυμανθεί κοντά ή και τοπικά λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Τρίτη, αναμένεται μικρή άνοδος στη θερμοκρασία.