Αρχική Τελευταία Νέα Ξεκίνησε η δωρεάν σήμανση και εγγραφή σκύλων

Ξεκίνησε η δωρεάν σήμανση και εγγραφή σκύλων

Αρχίζει σήμερα η δωρεάν Σήμανση και Εγγραφή σκύλων παγκύπρια με στόχο να σημανθούν 20.000 σκύλοι από την 1η Αυγούστου έως και τις 30 Νοεμβρίου 2019.

Όπως ενημερώνει το υπουργείο Γεωργίας στόχος του Παγκύπριου Σχεδίου είναι η δωρεάν μαζική σήμανση και εγγραφή σκύλων και κατ’ επέκτααση η διευκόλυνση εντοπισμού των ιδιοκτητών σκύλων που έχουν εγκαταλειφθεί, απωλεσθεί ή κλαπεί.  

Το Σχέδιο δωρεάν σήμανσης και εγγραφής σκύλων θα διενεργηθεί για τέσσερις συνεχείς μήνες, από 1η Αυγούστου – 30 Νοεμβρίου 2019 και στοχεύει να καλύψει περίπου 20.000 σημάνσεις σκύλων παγκυπρίως.

Το Σχέδιο συνίσταται από δύο μέτρα:

Το πρώτο μέτρο αφορά όλους τους πολίτες που ενδιαφέρονται να σημάνουν τους σκύλους τους. Στο μέτρο αυτό θα μπορούν να συμμετέχουν μόνο φυσικά πρόσωπα που είναι κηδεμόνες σκύλων.

Το δεύτερο μέτρο αφορά φιλοζωικές οργανώσεις και θα καλύψει τη σήμανση και εγγραφή αδέσποτων σκύλων.

Τη σήμανση των σκύλων και την εγγραφή τους στο Μητρώο Σκύλων θα διενεργούν δωρεάν οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες τις μέρες Τρίτη και Πέμπτη, μεταξύ των ωρών 10 π.μ. – 1 μ.μ. στα ακόλουθα Επαρχιακά Κτηνιατρικά Γραφεία και Σταθμούς:

Επαρχιακό Κτηνιατρικό Γραφείο Λευκωσίας (22805241)

Επαρχιακό Κτηνιατρικό Γραφείο Λεμεσού (25819512)

Αγροτικός Κτηνιατρικός Σταθμός Αυδήμου (25814326)

Επαρχιακό Κτηνιατρικό Γραφείο Λάρνακας (24821275/24821276)

Αγροτικός Κτηνιατρικός Σταθμός Σκαρίνου (24322358)

Επαρχιακό Κτηνιατρικό Γραφείο Πάφου (26821261)

Αγροτικός Κτηνιατρικός Σταθμός Πόλης Χρυσοχούς (26815226)

Επαρχιακό Κτηνιατρικό Γραφείο Αμμοχώστου (24824555)

Κατά την επίσκεψη για διενέργεια της σήμανσης, ο ιδιοκτήτης του σκύλου θα πρέπει να προσκομίζει την ταυτότητά του και το επικαιροποιημένο βιβλιάριο υγείας του σκύλου του.

Για σκοπούς διευκόλυνσης των κατοίκων κοινοτήτων που επιθυμούν να συμμετέχουν στο Σχέδιο, θα μπορούν να διευθετούνται επί τόπου επισκέψεις Λειτουργών των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών για σήμανση σκύλων, νοουμένου ότι, σε συνεννόηση με την Κυπριακή Ομοσπονδία Κυνηγίου και Διατήρησης Άγριας Ζωής και φιλοζωικές οργανώσεις, θα διασφαλίζεται πως σε κάθε επί τόπου επίσκεψη θα σημανθούν τουλάχιστον 50 σκύλοι. Ο χρόνος και χώρος που θα γίνεται η σήμανση θα καθορίζεται μετά από συνεννόηση των ενδιαφερομένων με τα αντίστοιχα Επαρχιακά Κτηνιατρικά Γραφεία και Σταθμούς.

Καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να αποταθούν εγκαίρως στους πιο πάνω σταθμούς και γραφεία και να σπεύσουν για σήμανση των ζώων τους. Σχετική πληροφόρηση αναφορικά με την υλοποίηση του Σχεδίου θα υπάρχει στις ιστοσελίδες των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών και του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Πηγή: philenews

Προηγούμενο άρθροΜαίνεται πυρκαγιά στην ανατολική ημιορεινή Πάφο
Επόμενο άρθροΚινδυνεύει με αναπηρία το θύμα της απόπειρας φόνου στη Λεμεσό. Η κατάσταση της υγείας του