Αρχική Τελευταία Νέα Κυκλοφοριακή ανάσα στη δυτική Λεμεσό

Κυκλοφοριακή ανάσα στη δυτική Λεμεσό

Ως πρωταρχικής σημασίας για την επίλυση του κυκλοφοριακού στη δυτική Λεμεσό θεωρείται ο «κάθετος δρόμος», ο οποίος ολοκληρώθηκε πρόσφατα με τη συμπλήρωση των εργασιών στον παράλληλο δρόμο που συνδέει το νέο λιμάνι με τον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Πάφου. 

Η ολοκλήρωση του έργου όμως δεν έλυσε το πρόβλημα με τη διέλευση τρέιλερ εντός της κατοικημένης περιοχής στο Ζακάκι, προκαλώντας οργή στους κατοίκους. 

Κυκλοφοριακή ανάσα στη δυτική Λεμεσό

Ο κάθετος δρόμος συνολικού μήκους 7,2 χιλιομέτρων θεωρείται δρόμος πρωταρχικής σημασίας, τεσσάρων λωρίδων κυκλοφορίας με διαχωριστική νησίδα. Έχει κατασκευαστεί ως λεωφόρος με αστικά οδικά πρότυπα, αφού εκτός από συνδετήριος προς και από το λιμάνι Λεμεσού, εξυπηρετεί γενικά τους διακινούμενους στις δυτικές περιοχές της ευρύτερης αστικής περιοχής της Λεμεσού, νότια του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού – Πάφου.  Διαλαμβάνει επίσης την κατασκευή συστήματος αποχέτευσης όμβριων που θα διοχετεύει τα όμβρια της ευρύτερης περιοχής της βορειοδυτικής Λεμεσού, μέσω της κατασκευής λίμνης κατακράτησης και τετραγωνικού οχετού πίεσης κάτω από τον δρόμο (και άλλων συστημάτων τετραγωνικών και σωληνωτών αγωγών, προς τη θάλασσα και την Αλυκή.

Read more stockwatch.com.cy

Προηγούμενο άρθροΧωρίς ρεύμα περιοχές της Λεμεσού λόγω κακοκαιρίας
Επόμενο άρθροΒροχές και το βράδυ