Αρχική Εκδηλώσεις Διαγωνισμός “Kyperounda Winery Best Young Sommelier” 2017

Διαγωνισμός “Kyperounda Winery Best Young Sommelier” 2017

Για μια ακόμη χρονιά, το Οινοποιείο Κυπερούντας σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Οινοχόων Κύπρου διοργάνωσαν το διαγωνισμό Kyperounda Winery Best Young Sommelier 2017, ο οποίος έλαβε χώρα στο Οινοποιείο Κυπερούντας στις  6 και 7 Δεκεμβρίου. Μέλη του Συνδέσμου Οινοχόων Κύπρου καθώς και αρκετοί οινόφιλοι παρευρέθηκαν στον τελικό στις 7 Δεκεμβρίου ώστε να  τον παρακολουθήσουν.

Καλύτερος Οινοχόος για το 2017 αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά  ο Σωτήρης Νεοφυτίδης, ενώ τη δεύτερη και τρίτη θέση κατέκτησαν οι Ντάνιελ Ευαγγέλου  και Αλεξάνδρα Ελευθεριάδου αντίστοιχα.

Δικαίωμα συμμετοχής είχαν όλα τα μέλη του Συνδέσμου Οινοχόων Κύπρου κάτω των 35 ετών που έχουν απασχοληθεί επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά ως «Οινοχόοι» για περισσότερο από ένα χρόνο.

Οι ενότητες στις οποίες διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι ήταν οι εξής:

  • Γενικές γνώσεις πάνω στα κυπριακά και διεθνή κρασιά, μπύρες και οινοπνευματώδη ποτά καθώς και  γνώσεις αναφορικά με την ιστορία του κρασιού, τα κυπριακά οινοποιεία, κυπριακά και Διεθνή τρόφιμα και γεωργικά προϊόντα και, τέλος, το αρμονικό πάντρεμα φαγητού και κρασιού.
  • Τις ικανότητες και επιδεξιότητες στο σερβίρισμα (μετάγγιση κόκκινου κρασιού και άνοιγμα και σερβίρισμα αφρωδών οίνων).

Ο διαγωνισμός στέφθηκε με επιτυχία και τόσο οι επισκέπτες όσο και οι διοργανωτές αναμένουν με ανυπομονησία την επόμενη αναμέτρηση.

Προηγούμενο άρθροΗ Pafilia παρουσιάζει το έργο Aurai Residences στη Λεμεσό
Επόμενο άρθροΤο 100% των επιχειρήσεων θεωρούν τη διαφθορά ευρέως διαδεδομένη στην Κύπρο