Αρχική Τελευταία Νέα Αναμένεται ανάπτυξη του Lady’s Mile

Αναμένεται ανάπτυξη του Lady’s Mile

Πρόσω ολοταχώς για την αναβάθμιση του Lady’s Mile, της Απλώστρας όπως είναι το πραγματικό όνομα της πανέμορφης παραλίας του Ακρωτηρίου, προχωρά ο Δήμος Λεμεσού ο οποίος ανέλαβε πρωτοβουλία, προκειμένου να αρχίσουν άμεσα οι διαδικασίες για υλοποίηση του έργου που παραμένει σε στασιμότητα από το 2017.

Αναθερμαίνονται οι προσπάθειες

«Η ανάπλαση του Lady’s Mile είναι μείζων στόχος για τον Δήμο Λεμεσού γιατί αφορά την ουσιαστική αναβάθμιση της καλύτερης ίσως παραλίας της Ανατολικής Μεσογείου. Αναλάβαμε πρωτοβουλία προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για υλοποίηση του έργου.  Ζητήσαμε και πήραμε την έγκριση του αρμόδιου Υπουργού για να αναλάβει ο δήμος το συντονισμό και τη διαχείριση του όλου έργου», αναφέρει ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης.

Ήδη πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις για το θέμα με τη συμμετοχή του Τμήματος Πολεοδομίας, του Τμήματος Περιβάλλοντος, των Βάσεων και της Επαρχιακής Διοίκησης. Το επόμενο βήμα, όπως είπε ο δήμαρχος Λεμεσού, είναι η εκπόνηση του λεπτομερούς σχεδιασμού από το Τμήμα Πολεοδομίας και η δημόσια διαβούλευση του έργου.

Παράλληλα, γίνεται προσπάθεια εξεύρεσης των απαραίτητων κονδυλιών για χρηματοδότηση του έργου, το οποίο εκτιμάται ότι θα στοιχίσει γύρω στα €7 εκ. 

Συνέχεια στο stockwatch.com.cy