Αρχική Τελευταία Νέα Λάθος πρόσμιξη δημιούργησε τοξικές αναθυμιάσεις στην πισίνα

Λάθος πρόσμιξη δημιούργησε τοξικές αναθυμιάσεις στην πισίνα

Συνολικά 26 άτομα, 12 ενήλικες και 14 παιδιά, μεταφέρθηκαν χθες για νοσηλεία στο νοσοκομείο Πάφου, λόγω αναθυμιάσεων σε πισίνα ξενοδοχείου στη Γεροσκήπου.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι αναθυμιάσεις φαίνεται να προκλήθηκαν από χημικά που τοποθέτησαν εργαζόμενοι , για τη χλωρίωση της πισίνας. Δύο παιδιά , αγοράκια, οκτώ και εννέα ετών αντίστοιχα , κρατήθηκαν στο νοσοκομείο προληπτικά.

Αμέσως μετά το περιστατικό ο ΟΚΥΠΥ ενεργοποίησε σχέδιο δράσης για έκθεση ατόμων σε χημικούς παράγοντες και το νοσοκομείο Πάφου τέθηκε σε ετοιμότητα.
Όπως αναφέρεται, ομάδα ιατρών και νοσηλευτών ενεργοποίησαν τα σχετικά πρωτόκολλα και παρείχαν την δέουσα ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε 26 άτομα – 12 ενήλικες και 14 παιδιά – που διακομίσθηκαν στο Νοσοκομείο με αναπνευστική δυσχέρεια.

Οι 24 από αυτούς, αφού έλαβαν τη δέουσα θεραπεία, απολύθηκαν ενώ δύο παιδιά ηλικίας 8 και 9 ετών κρατήθηκαν για νοσηλεία, αναφέρεται.
Το τμήμα επιθεώρησης εργασίας και η αστυνομία συνεχίζουν τις έρευνες. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, οι αναθυμιάσεις προκλήθηκαν όταν υπάλληλος του ξενοδοχείου τοποθέτησε στο κανάλι υπερχείλισης δυο ειδών χημικά σε υγρή μορφή για συντήρηση του νερού. Η ένωση των δυο χημικών ουσιών φαίνεται να προκάλεσε τις έντονες αναθυμιάσεις.