Αρχική Τελευταία Νέα Λεμεσός: Αντί για μπομπονιέρα σε βάφτιση έδιναν αυτά στους καλεσμένους

Λεμεσός: Αντί για μπομπονιέρα σε βάφτιση έδιναν αυτά στους καλεσμένους

Παρά την ενημέρωση που έχουμε πλέον σε θέματα προστασίας ευαισθητοποίηση του κόσμου για τα ζώα, κάποιοι δυστυχώς επιμένουν να τους συμπεριφέρονται χωρίς σεβασμό.

Σύμφωνα με κτηνιατρική κλινική στη Λεμεσό, η εικονιζόμενη χελώνα μαζί με άλλες δόθηκαν ως “δώρα” σε καλεσμένους στη Λεμεσό. Το έντονο στρες αλλά και η ταλαιπωρία που πέρασε μαζί με όλα τα υπόλοιπα χελωνάκια το οδήγησαν ένα βήμα πριν τον θάνατο.

Ενώ όπως μπορεί να διαβάσει κάποιος η κτηνιατρική κλινική κάνει παράκληση να μην δίνουμε σε τέτοιες περιστάσεις δώρα ζωάκια σε άλλους γιατί αυτή η διαδικασία καταπονεί τα ζώα, τα οποία αισθάνονται, πονούν, αγχώνονται και εν τέλη τα περισσότερα αρρωστούν και πεθαίνουν.

xelon

xelonaki

Σε σχέση με τον περί Προστασίας και Ευημερίας των Ζώων Νόμο του 1994

3.-(1) Ο παρών Νόμος καθορίζει το γενικό πλαίσιο των κανόνων συμπεριφοράς που πρέπει να τηρούνται κατά το χειρισμό ζώων με σκοπό τη διασφάλιση της υγείας και ευημερίας τους.

(2) Ο παρών Νόμος εφαρμόζεται μόνο στα δεσποζόμενα. αδέσποτα ή αιχμάλωτα ζώα, καθώς και στα ζώα τα οποία με οποιοδήποτε τρόπο βρίσκονται κάτω από ανθρώπινη επίβλεψη και έλεγχο.

(3) Ο παρών Νόμος ισχύει και δεσμεύει κάθε πρόσωπο, φυσικό ή νομικό, μέσα στην επικράτεια της Δημοκρατίας, περιλαμβανομένων της Κυβέρνησης και των λοιπών οργάνων και αρχών της Δημοκρατίας.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το κείμενο.