Αρχική BusinessNews Λεμεσός: Η εκτόξευση τιμών και οι φόβοι για «φούσκα»

Λεμεσός: Η εκτόξευση τιμών και οι φόβοι για «φούσκα»

Διχάζει τους παράγοντες της αγοράς ακινήτων η σημαντική αύξηση στις τιμές στη Λεμεσό, οι οποίες ευνοούνται από την τεράστια ζήτηση από ξένους, κυρίως για πολυτελή διαμερίσματα και σπίτια, αλλά και ντόπιους αγοραστές.

Από τη μία επικρατεί ανησυχία για την πορεία των τιμών τα επόμενα χρόνια, με μία μείωση ή σταθεροποίηση να είναι ορατή όταν πια φτάσουν στο απόγειό τους την επόμενη διετία. Από την άλλη αναγνωρίζεται ότι η συνολική αύξηση των τιμών οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα πολυτελή ακίνητα που πωλούνται στην πόλη. Παράλληλα, υπαρκτό φαίνεται να είναι το ενδεχόμενο η μελλοντική υπερπροσφορά να είναι εξαιρετικά μεγαλύτερη από τη ζήτηση που θα υπάρχει σε ορισμένα χρόνια.

Το μόνο βέβαιο, ωστόσο, είναι ότι η Λεμεσός καταγράφει εντυπωσιακή πορεία στα ακίνητα, καταλαμβάνοντας πέραν του 35% των συνολικών πωλήσεων, ενώ σημαντική είναι η άνοδος στις τιμές.

Σημειώνεται ότι τα πρόσφατα στοιχεία καταδεικνύουν μικρή αύξηση των τιμών διαμερισμάτων και σπιτιών παγκύπρια, αλλά αισθητή άνοδο στη Λεμεσό.

Αυξήσεις μέχρι το 2020
Συνέχιση της αυξητικής τάσης του Δείκτου Τιμών Ακινήτων του RICS ανά το παγκύπριο αναμένει ο πρόεδρος του ΔΣ του RICS Κύπρου, Θωμάς Δημόπουλος MRICS, τόσο το 2018 όσο και στο μέλλον, με ορίζοντα την επόμενη διετία και μέχρι το 2020, η οποία φαίνεται να οφείλεται στο ότι η ζήτηση για τους περισσότερους τύπους ακινήτων είναι σταθερή και με αυξητικές τάσεις. «Πλέον τα ακίνητα φαίνεται να αποκαθίστανται στη συνείδηση των επενδυτών ως ασφαλές καταφύγιο για τα χρήματά τους και η κτηματαγορά σε γενικές γραμμές είναι ιδιαίτερα κινητική», τόνισε σχετικά στο InBusinessNews.

Όσον αφορά τις αυξήσεις στα ενοίκια, ανέφερε ότι οι τιμές των ενοικίων και οι αξίες ακινήτων είναι συγκοινωνούντα δοχεία όπως θα ανέμενε κανείς, ενώ από πολλούς παραδοσιακούς επενδυτές ακινήτων, είθισται η μελέτη της εικόνας των ενοικίων για να προβλέψουν και την τάση στις αξίες. 

Διαβάστε τη συνέχεια στο InBusinessNews ΕΔΩ: