Αρχική Τελευταία Νέα Λεμεσός: Σε μία εβδομάδα για αποζημιώσεις πληγέντων

Λεμεσός: Σε μία εβδομάδα για αποζημιώσεις πληγέντων

Έχει ολοκληρωθεί η ετοιμασία της πρότασης για αποζημίωση των πληγέντων από τις καταστροφικές πλημμύρες της 17ης Φεβρουαρίου στη Λεμεσό, η οποία θα τεθεί προς έγκριση ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου στην επόμενή του συνεδρία την ερχόμενη Τετάρτη, αποκάλυψε στον «Π», απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Συνολικά οι αιτήσεις για αποζημιώσεις που υποβλήθηκαν στο Υπουργείο Εσωτερικών ανέρχονται σε 438, για ποσό που υπολογίζεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Οι εκτιμήσεις στάλθηκαν στο Υπουργείο Εσωτερικών από την Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού τον περασμένο Μάιο, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας καταγραφής των ζημιών. Συγκεκριμένα έχουν καταγραφεί ζημιές σε 242 αυτοκίνητα, τα περισσότερα εκ των οποίων βρίσκονταν τη στιγμή της θεομηνίας σταθμευμένα στους χώρους στάθμευσης του μόλου, σε 77 κατοικίες και σε 119 επαγγελματικά υποστατικά.

Κοινή παραδοχή των αρμοδίων είναι πως για λόγους κυρίως οικονομικούς δεν έγινε κατορθωτό να υλοποιηθεί η επιθυμητή διαμόρφωση των υποδομών όμβριων υδάτων στη Λεμεσό, με απότοκο την πρόκληση των καταστροφικών πλημμυρών. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης διαβεβαίωσε ότι θα προωθηθούν αμέσως από το ΣΑΛΑ τα αντιπλημμυρικά έργα ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο, όπως δήλωσε στον «Π» ο γενικός διευθυντής του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας Ιάκωβος Παπαϊακώβου, η υλοποίηση των αντιπλημμυρικών δεν αναμένεται να ξεκινήσει πριν από το 2020.

politis.com.cy