Αρχική Τελευταία Νέα ΛΕΜΕΣΟΣ: Σε συναγερμό οι Αρχές – Τρέχουν να καθαρίσουν πετρελαιοκηλίδα

ΛΕΜΕΣΟΣ: Σε συναγερμό οι Αρχές – Τρέχουν να καθαρίσουν πετρελαιοκηλίδα

Σε συναγερμό τέθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να αντιμετωπίσουν πετρελαιοκηλίδα, η οποία εμφανίστηκε σε μεγάλη έκταση στα ανοικτά της θαλάσσιας περιοχής της ευρύτερης Λεμεσού.  
 
Ένα σκάφος του τμήματος Αλιείας, δύο ειδικά σκάφη που έχει εκμισθώσει ο Δήμος Λεμεσού και δύο μικρά σκάφη των ναυαγοσωστών επιχειρούν για καθαρισμό της θάλασσας.

Πηγή από το από το Τμήμα Αλιείας, ανέφερε στο ΡΙΚ ότι πρόκειται για μικρά υπολείμματα μαζούτ σε στερεά μορφή τα οποία αυτή τη στιγμή βρίσκονται διάσπαρτα από την περιοχή του Αγίου Τύχωνα μέχρι και την περιοχή του παλιού λιμανιού. 
 
Η ίδια πηγή αναφέρει ότι πρόκειται για  κομματάκια πίσσας, τα οποία δεν κολλούν, καταδεικνύοντας έτσι ότι η διαρροή του πετρελαιοειδούς σημειώθηκε σε κάποιο σημείο στα ανοικτά  της Κύπρου, πριν από 15 με 20 μέρες, και κατέληξε στη Λεμεσό.

Σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ, ο Δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης ανέφερε ότι έχουν κινητοποιηθεί οι υπηρεσίες όλων των εμπλεκομένων φορέων, τόσο από πλευράς κυβέρνησης όσο και από πλευράς των τοπικών αρχών, δηλαδή, το κοινοτικό συμβούλιο του Αγίου Τύχωνα και τους δήμους Γερμασόγειας, Αγίου Αθανασίου και Λεμεσού, για αντιμετώπιση της κατάστασης.