Αρχική Τελευταία Νέα Λεμεσός: Σωρεία καταγγελιών σε επιχείρηση της τροχαίας

Λεμεσός: Σωρεία καταγγελιών σε επιχείρηση της τροχαίας

Ευρεία επιχείρηση ελέγχων τροχαίας διενήργησαν χθες 16/11/2021 στη Λεμεσό, μέλη της Αστυνομίας σε συνεργασία με μέλη της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων και με τη συνδρομή λειτουργών του Τμήματος Οδικών Μεταφορών – ΤΟΜ, και του Τμήματος Επιθεωρήσεως Εργασίας.

Επίκεντρο των ελέγχων αποτέλεσε η αντιμετώπιση των παραβάσεων που αποδεδειγμένα συγκαταλέγονται στις κύριες αιτίες πρόκλησης σοβαρών και θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων, όπως είναι η υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, η παράληψη χρήσης ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους, καθώς και η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.

Παράλληλα, εξειδικευμένα μέλη της Αστυνομίας, με τη συνδρομή των λειτουργών του Τμήματος Οδικών Μεταφορών και του Τμήματος Επιθεωρήσεως Εργασίας, διενήργησαν ελέγχους για τη μηχανική κατάσταση οχημάτων, μεταξύ άλλων και αριθμού φορτηγών και λεωφορείων, καθώς και των εγγράφων των οχημάτων και οδηγών, μεταξύ άλλων και των επαγγελματιών οδηγών.

Από τις παραβάσεις που διαπιστώθηκαν και καταγγέλθηκαν, ξεχωρίζουν οι 92 καταγγελίες για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, οι 54 καταγγελίες για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και οι 14 καταγγελίες για χρήση κινητού τηλεφώνου από οδηγούς. Ξεχωρίζουν επίσης οι 28 καταγγελίες για οδήγηση οχήματος χωρίς πιστοποιητικό καταλληλότητας – ΜΟΤ.

Τέσσερα πρόσωπα καταγγέλθηκαν αφού οδηγούσαν τα οχήματά τους χωρίς να καλύπτονται από πιστοποιητικό ασφάλειας, ενώ δύο πρόσωπα καταγγέλθηκαν αφού εντοπίστηκαν να οδηγούν όχημα χωρίς να είναι κάτοχοι άδειας οδήγησης.

Έγιναν ακόμη 21 καταγγελίες για οδήγηση οχήματος χωρίς άδεια κυκλοφορίας, ενώ καταγγέλθηκαν δύο πρόσωπα που εντοπίστηκαν να οδηγούν οχήματα τα οποία είναι δηλωμένα στο ΤΟΜ ως ακινητοποιημένα.

Να σημειωθεί ότι, σε πέντε περιπτώσεις έγινε ανάκληση Πιστοποιητικού Καταλληλότητας οχημάτων.

Για παραβάσεις σχετικά με τη χρήση ταχογράφων σε φορτηγά και λεωφορεία έγιναν συνολικά 126 καταγγελίες.

Η όλη επιχείρηση άρχισε στις 6.00 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 6.00 το απόγευμα της Τρίτης, με τα μέλη της Αστυνομίας, των Βρετανικών Βάσεων, του ΤΟΜ και του Τμήματος Επιθεωρήσεως Εργασίας, να διενεργούν συνολικά 439 καταγγελίες για διάφορες παραβάσεις τροχαίας.