Αρχική Τελευταία Νέα Λεμεσός: Ζητούσε τη σύλληψη της κόρης του για να τη σώσει –...

Λεμεσός: Ζητούσε τη σύλληψη της κόρης του για να τη σώσει – Το δράμα ενός πατέρα…

Η ιστορία της 17χρονης που συνελήφθη μαζί με συνομήλικη της και ένα 16χρονο να κάνουν χρήση ναρκωτικών σε οικία 22χρονου ξεγυμνώνει για άλλη μια φορά τις κρατικές υπηρεσίες πρόληψης και αναδεικνύει όσο λίγες από τη μια την κραυγή αγωνίας των γονέων να σώσουν τα παιδιά τους κι από την άλλη την αδυναμία του κράτους και των υπηρεσιών του να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά το πρόβλημα. 
 
Ο πατέρας της 17χρονης συγκλονίζει με την απέλπιδα προσπάθεια του να σώσει την κόρη του εδώ και έξι μήνες βρίσκοντας όμως παντού κλειστές πόρτες.
 
Το χρονικό της υπόθεσης
 
Την περασμένη Δευτέρα μετά από πληροφορίες κλιμάκιο της ΥΚΑΝ έκανε επιχείρηση σε οικία 22χρονου στα Πολεμίδια.
 
Στην οικία του εντοπίστηκαν τέσσερα πρόσωπα να κάνουν χρήση κάνναβης. Πρόκειται για ένα 22χρονο στον οποίο άνηκε η οικία, δύο 17χρονες μαθήτριες και ένα 16χρονο μαθητή.
 
Μετά από έρευνες στην οικία εντοπίστηκαν 57 γραμμάρια κάνναβης, μια ζυγαριά ακριβείας με ίχνη κάνναβης, ένας πλαστικός σπαστήρας με ίχνη κάνναβης και δύο φυτά κάνναβης ύψους 8 και 11 εκατοστών.
 
Οι τέσσερις οδηγήθηκαν χθες στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού το οποίο διέταξε την τριήμερη κράτηση τους.
 
Κέντρο διακίνησης ναρκωτικών η οικία του 22χρονου
 
Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΡΙΚ στη Λεμεσό Σωτηρούλλα Χριστοφίδου από τις έρευνες διαφάνηκε πως το διαμέρισμα του 22χρονου είχε μετατραπεί σε κέντρο διακίνησης ναρκωτικών.
 
Ο 22χρονος φέρεται να χρησιμοποιούσε μαθητές και μαθήτριες ως βαποράκια για να πωλούν τα ναρκωτικά και να παίρνουν ως αντάλλαγμα τη δόση τους.
 
Δηλαδή πήγαιναν τα παιδιά εκεί, ο 22χρονος τους έδινε τα ναρκωτικά, αυτά έφευγαν και συναντούσαν άλλους πελάτες όπου τους έδιναν τα ναρκωτικά. Ακολούθως αφού λάμβαναν τα χρήματα από τις αγοραπωλησίες, επέστρεφαν στο σπίτι του 22χρονου, για να παραδώσουν τις εισπράξεις και να πάρουν ως αντάλλαγμα τη δόση τους.