Αρχική Τελευταία Νέα Λεπτές ισορροπίες στα νέα σχέδια στήριξης εργαζομένων

Λεπτές ισορροπίες στα νέα σχέδια στήριξης εργαζομένων

Την ανάγκη στήριξης κλάδων της οικονομίας που συνεχίζουν να υπολειτουργούν και την αποφυγή περαιτέρω δημοσιονομικού εκτροχιασμού προσπαθούν να εξισορροπήσουν τα επιτελεία των υπουργείων εργασίας και οικονομικών, στους σχεδιασμούς τους για να νέα προγράμματα στήριξης της απασχόλησης που θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

Τα επικαιροποιημένα προγράμματα του υπουργείου εργασίας θα απευθύνονται σε τομείς της οικονομίας που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τις περισσότερες δυσκολίες να ανακάμψουν, όπως είναι κατά βάση, όλο το φάσμα του τουριστικού τομέα, με έμφαση στην ξενοδοχειακή βιομηχανία.

Η τελική μορφή των σχεδίων τα οποία αποσκοπούν στη στήριξη των θέσεων εργασίας για να αποφευχθούν φαινόμενα απολύσεων, θα τεθούν ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας, ενδεχομένως και σήμερα.

Η υπουργός εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου, η οποία χθες προήδρευσε πολύωρης σύσκεψης των εργοδοτικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων και των δύο συνδέσμων ξενοδόχων, ανέφερε στη StockWatch ότι εντός των λίγων προσεχών ημερών (ίσως και το Σαββατοκύριακο), θα ανακοινωθούν στη λεπτομέρεια τους τα επικαιροποιημένα σχέδια στήριξης της απασχόλησης.

Οι πληροφορίες φέρουν την κυβέρνηση, να διαφοροποιεί τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης μέσω των προγραμμάτων του υπουργείου εργασίας. Τα νέα σχέδια θα έχουν χρονική διάρκεια μέχρι τέλος Οκτωβρίου σε πρώτη φάση.

Θα καλύψουν την απασχόληση κυρίως των ξενοδοχειακών μονάδων που ενδεχομένως να μην λειτουργήσουν καθόλου, τα κέντρα εστίασης των παραλιακών περιοχών των οποίων ο κύκλος εργασιών έχει μειωθεί δραματικά όπως επίσης των συναφών τουριστικών καταστημάτων και υπηρεσιών ενώ στη λίστα των σχεδίων θα περιληφθούν και οι εποχικές επιχειρήσεις θαλάσσιων αθλημάτων.

Συνέχεια στο www.stockwatch.com.cy