Αρχική Τελευταία Νέα Λιμάνι Λεμεσού: Συνεχίζεται ακόμη η διαρροή ασετιλίνης από τους κυλίνδρους

Λιμάνι Λεμεσού: Συνεχίζεται ακόμη η διαρροή ασετιλίνης από τους κυλίνδρους

Συνεχίζεται ακόμη η διαρροή από τους κυλίνδρους που περιέχουν ασετιλίνη και βρίσκονται τοποθετημένοι  σε καρότσα έξω από το λιμάνι Λεμεσού στην περιοχή Ζακακίου. 
 
Σύμφωνα με την αστυνομία και την πυροσβεστική,  με το πρώτο φως της ημέρας θα γίνει εκ νέου επιτόπια  αξιολόγηση της κατάστασης, ενώ η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη.
Η διαρροή που άρχισε στις επτά χθες βράδυ έθεσε σε συναγερμό την  Πυροσβεστική Υπηρεσία. Όπως ανέφερε χθες βράδυ  στο ΡΙΚ  ο λιμενάρχης, Παναγιώτης Αγαθοκλέους, οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο  για διαρροή μικρής ποσότητας ασετιλίνης, ωστόσο  αναμένεται η επιβεβαίωση  από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. 
 
Το επικίνδυνο αέριο βρίσκεται σε άγνωστο ακόμη αριθμό κυλίνδρων, οι οποίοι είναι τοποθετημένοι σε καρότσα φορτηγού που είναι σταθμευμένη έξω από το λιμάνι της πόλης προς την περιοχή του Ladys mile και που εμπίπτει στην αρμοδιότητα της Αρχής Λιμένων. 
 
Όπως ανέφερε ο κ. Αγαθοκλέους οι κύλινδροι, μεταφέρθηκαν από τη Λάρνακα για να  φορτωθούν σήμερα σε πλοίο  με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά  στην Ελλάδα.
Τη διαρροή αντιλήφθηκε ο οδηγός του φορτηγού ο οποίος ενημέρωσε αμέσως τις αρμόδιες υπηρεσίες.  Στη συνέχεια μέλη της πυροσβεστικής έσπευσαν επί τόπου για να διαχειριστούν την κατάσταση. Παράλληλα μέλη της αστυνομίας απέκοψαν την περιοχή σε μεγάλη έκταση.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέας Κεττής, δήλωσε στο ΡΙΚ  πως η Υπηρεσία λαμβάνει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για αντιμετώπιση του περιστατικού, με πρώτο τη ψύξη των κυλίνδρων ώστε να μην υπάρξει κανένα ενδεχόμενο ανάφλεξης.

Σύμφωνα τόσο με τον κ. Κεττή όσο και με τον κ. Αγαθοκλέους, η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.