Αρχική Τελευταία Νέα Νέο ολικό lockdown θα ανακοινώσει σήμερα ο Μητσοτάκης

Νέο ολικό lockdown θα ανακοινώσει σήμερα ο Μητσοτάκης

Σε επαναφορά του ολικού lockdown στην Ελλάδα αναμένεται να προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση, κατόπιν της ραγδαίας αύξησης κρουσμάτων που παρατηρείται στη χώρα και της σοβαρής πίεσης που ασκείται πλέον στο σύστημα Υγείας. Τη σχετική ανακοίνωση αναμένεται να κάνει ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την σημερινή ενημέρωση, στην οποία θα μετάσχει και ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο Έλληνας Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας σήμερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1, επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση προτίθεται να προβεί στην επαναφορά του ολικού lockdown στη χώρα. Όπως σημείωσε ο ίδιος, η απόφαση λήφθηκε μετά την επικοινωνία που είχε με την Επίτροπο Υγείας Στέλλα Κυριακίδου και τη Γενική Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) Dr Andrea Ammon.

Επιπλέον, ο κ. Κικίλιας επισήμανε ότι η εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων είναι να παραμείνουν ανοιχτά μόνο τα δημοτικά σχολεία και να κλείσουν τα γυμνάσια και τα λύκεια.

Η ακριβής διάρκεια του lockdown, η έναρξη της ισχύος του, καθώς και τα επιμέρους μέτρα που θα υιοθετηθούν, θα προσδιοριστούν στις ανακοινώσεις που θα πραγματοποιήσει αύριο ο Έλληνας Πρωθυπουργός.