Το Κοινοτικό Συμβούλιο Λουβαρά θα προχωρήσει στη διαμόρφωση Κοινοτικού Πάρκου και χώρου στάθμευσης, με δαπάνη €1,280,000, παρόλο που δεν έχει χρηματοδοτηθεί από την ΕΕ, και φιλοδοξεί να το καταστήσει περιφερειακό σημείο αναφοράς ενόψει της συμπλεγματοποίησης. Ο κοινοτάρχης Λουβαρά Πανίκος Καρκαλλής δήλωσε στην «Επιχειρηματική Λεμεσό» πως το έργο έχει ωριμάσει, έχουν εξασφαλιστεί οι άδειες οικοδομής, θα υλοποιηθεί με κρατικά κονδύλια και πως με τη βοήθεια του Επάρχου, θα ξεκινήσει από το 2024 η κατασκευή του, τμηματικά.
Όπως τόνισε ο κ. Καρκαλλής, η Τοπική Αρχή επιδιώκει να δημιουργήσει στον πυρήνα της κοινότητας, κουλτούρα πράσινης ανάπτυξης, κινητικότητας χωρίς αυτοκίνητο και σεβασμού στο περιβάλλον κι έχει επανειλημμένα βραβευτεί γι’ αυτό. Το πάρκο θα περιλαμβάνει παιδότοπο, χώρο ποδηλάτων, υπαίθριο γήπεδο μίνι ποδοσφαίρου και γυμναστήριο, καλυμμένο χώρο εστίασης για 70 άτομα και υπαίθριο αμφιθέατρο. Όπως επισήμανε ο κοινοτάρχης, το πάρκο γειτνιάζει με την πλατεία εκδηλώσεων της κοινότητας και το πρώην Δημοτικό Σχολείο που έχει τύχει ανάπλασης και φιλοξενεί το Κοινοτικό Συμβούλιο, το Κοινοτικό Ιατρείo και αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων.
Στον «Κακομάλλη» στο Δάσος Λεμεσού, που γειτνιάζει με την κοινότητα υπάρχει ίσως ο αρχαιότερος κατασκηνωτικός χώρος που ίδρυσε το 1940 ο Σολομώντας Παναγίδης. Σύμφωνα με τον κ. Καρκαλλή, έχει εκπονηθεί σχέδιο από την Μητρόπολη στην οποία ανήκει, για αναβάθμιση του, προκειμένου να φιλοξενεί 60 άτομα. Η κοινότητα σε συνεργασία με τις οργανώσεις Παραπληγικών και Αναπήρων, έχει επιλέξει χώρο στον οποίο θα δημιουργήσει το πρώτο μονοπάτι της φύσης για ΑΜΕΑ στην Κύπρο, με κόστος ένα εκατομμύριο.
Έχει εκπονηθεί προσχέδιο και σε συνεννόηση με την Αναπτυξιακή Εταιρεία Λεμεσού θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για τις υπηρεσίες μελετητή, ώστε να εξασφαλιστούν οι άδειες και η χρηματοδότηση από το κράτος. Το έργο έχει ενταχθεί από το Υπουργείο Παιδείας στα περιβαλλοντικά του προγράμματα, ώστε να επισκέπτονται το χώρο τα σχολεία. Αναφορικά με την «Κουμανταρία», στην περιοχή Ονομασίας Προέλευσης της οποίας εμπίπτει ο Λουβαράς, ο Πανίκος Καρκαλλής τόνισε πως αντιμετωπίζει προβλήματα διάθεσης και τα τελευταία 2 χρόνια οι αμπελοκαλλιεργητές έχουν προβεί σε πράσινο τρύγο, με αποτέλεσμα να αποθαρρύνονται οι νέοι να μπουν στην παραγωγή. Τόνισε δε, πως η διάθεση του προϊόντος θα έπρεπε να ήταν κρατική υπόθεση και πως αν εγκαταλειφθούν τα αμπέλια, «ένα σπίρτο θα είναι αρκετό για να αφανίσει την ύπαιθρο».