Αρχική BusinessNews Οι πύργοι Marco Polo ανελίσσονται στον ουρανό της Λεμεσού

Οι πύργοι Marco Polo ανελίσσονται στον ουρανό της Λεμεσού

Marco Polo θα ονομάζεται το νέο αναπτυξιακό έργο στην περιοχή Αγίου Τύχωνα στη Λεμεσό το οποίο θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δύο πύργους 25 και 16 ορόφων, αντίστοιχα, 96 διαμερίσματα και καταστήματα. 
 
Το όλο έργο της εταιρείας Gardelia Ltd αναμένεται να κοστίσει γύρω στα €60 εκατ. Η εταιρεία βρίσκεται στο στάδιο εξασφάλισης των αδειών έτσι ώστε το έργο να περατωθεί την άνοιξη του 2021. Το έργο θα αναπτυχθεί στον ευρύτερο χώρο όπου βρισκόταν το ξενοδοχείο Golden Arches σε συνολικό έκταση 23.500 τ.μ., το οποίο έχει κατεδαφιστεί για τον σκοπό αυτό.
 
Στον χώρο αυτή τη στιγμή γίνονται εκσκαφές από το Τμήμα Αρχαιοτήτων στα πλαίσια της κατασκευής του έργου. Εντοπίστηκε ήδη μεγάλος τάφος, ενώ υπάρχει και σπηλιά. Μετά την ανασκαφή το Τμήμα Αρχαιοτήτων θα αποφασίσει και το μέλλον του τάφου, δηλαδή αν θα καταχωθεί ή αν θα διατηρηθεί και αναδειχθεί. Σημειώνεται ότι στον χώρο του πρώην ξενοδοχείου Golden Arches, ανευρέθηκαν παλαιότερα αρκετοί αρχαίοι τάφοι όταν κτιζόταν το ξενοδοχείο.
 
Σημειώνεται ότι έχει αποφασιστεί σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχαιοτήτων να αναδειχθούν τα αρχαιολογικά ευρήματα που έχουν εντοπιστεί στο νότιο τμήμα του χώρου ανάπτυξης.
 
Οι κατασκευαστές του έργου υποστηρίζουν ότι με την υλοποίηση της προτεινόμενης ανάπτυξης επιδιώκεται η αναβάθμιση της λεωφόρου Αμαθούντος και του παραλιακού δρόμου της Λεμεσού με τον εμπλουτισμό του οικιστικού και τουριστικού προϊόντος της περιοχής, καθώς και την παροχή εμπορικών εξυπηρετήσεων στους δημότες της Λεμεσού.
 
Το έργο θα χωροθετηθεί επί του παραλιακού δρόμου της Λεμεσού, στη λεωφόρο Αμαθούντος. Θα περιλαμβάνει 25ώροφο πύργο στο νοτιοδυτικό τμήμα του χώρου ανάπτυξης με κατάστημα στο ισόγειο του κτηρίου, 16ώροφο πύργο στο νοτιοανατολικό τμήμα του χώρου ανάπτυξης με εστιατόριο στο ισόγειο του κτηρίου. Επίσης, για σκοπούς  ανάπτυξης θα δημιουργηθεί υπόγειος χώρος στάθμευσης δύο επιπέδων, ιδιωτικός χώρος πρασίνου για αποκλειστική χρήση από τους ενοίκους της ανάπτυξης στο βόρειο τμήμα της ανάπτυξης, κοινόχρηστη πλατεία ανοικτή προς το κοινό στο νότιο τμήμα του χώρου ανάπτυξης, δύο σιντριβάνια στο νότιο τμήμα του χώρου ανάπτυξης και πισίνες για ιδιωτική χρήση από τους ενοίκους των ρετιρέ στις οροφές των πύργων. Στην προτεινόμενη ανάπτυξη θα παρέχονται συνολικά 313 χώροι στάθμευσης εκ των οποίων οι 23 θέσεις θα διαμορφωθούν για χρήση από ΑμεΑ. 

Διαβάστε περισσότερα και Δείτε Φωτογραφίες ΕΔΩ