Αρχική Τελευταία Νέα Με ανάγκασαν να αποσύρω την καταγγελία για το βιασμό”- Το μήνυμα

Με ανάγκασαν να αποσύρω την καταγγελία για το βιασμό”- Το μήνυμα

Νέα τροπή

Για εξαναγκασμό της από αστυνομικούς να αποσύρει την καταγγελία για ομαδικό βιασμό εις βάρος των 12 Ισραηλινών, κάνει λόγο η 19χρονη Βρετανίδα, που συνελήφθη αφού ομολόγησε ότι όλα έγιναν με τη θέληση της. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “The Sun” η 19χρονη Βρετανίδα ισχυρίζεται ότι η Αστυνομία την ανάγκασε να αποσύρει την καταγγελία εις βάρος των 12 Ισραηλινών, καθώς όπως αναφέρεται την απείλησαν ότι θα συλλάμβαναν όλους τους φίλους της. 

Ένας εκ των φίλων της 19χρονης, έδωσε στη δημοσιότητα το sms που του είχε στείλει η Βρετανίδα ενώ βρισκόταν στο αστυνομικό τμήμα. Συγκεκριμένα η 19χρονη έγραφε:

“Είναι τρελό. Δεν θα με αφήσουν να μιλήσω σε κανέναν. Μόλις προσπάθησαν να με κάνουν να υπογράψω κάτι άλλο. Προσπάθησα να στείλω φωτογραφία στη μαμά μου. Η Αστυνομικός μου φώναζε και μου το πήρε. Τους είπα ότι δεν υπογράφω χωρίς το δικηγόρο μου, δεν καταλαβαίνω. Έχουν ξεφύγει, με συνέλαβαν”.

fdadafada 1

Ο δικηγόρος της 19χρονης Michael Polak υποστήριξε πως “Η ομολογία ελήφθη υπό καταπίεση, δεδομένου των απειλών που έγιναν. Δεν είχε προειδοποιηθεί και δεν της δόθηκε πρόσβαση σε δικηγόρο, όπως ήταν το δικαίωμά της βάσει της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων”.

Η σύλληψη της 19χρονης ήρθε 11 ημέρες μετά τον ισχυρισμό της για ομαδικό βιασμό που τους νεαρούς Ισραηλινούς σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Αγία Νάπα. Η 19χρονη ομολόγησε ότι τελικά δεν υπήρξε βιασμός και η ερωτική συνεύρεση ήταν με τη θέληση της. Τώρα ισχυρίζεται ότι οι αστυνομικοί την ανάγκασαν να αποσύρει την καταγγελία. 

Η Βρετανίδα βρίσκεται αντιμέτωπη με ποινή φυλάκισης μέχρι 1 έτους, εάν κριθεί ένοχη για τους ισχυρισμούς της εναντίον των 12 Ισραηλινών. Στις 7 Αυγούστου αναμένεται να παραπεμφθεί σε δίκη. 

Περισσότερα στο: https://www.alphanews.live/cyprus/me-anagkasan-na-aposyro-tin-kataggelia-gia-biasmo-foto