Αρχική Τελευταία Νέα Με απόφαση δικαστηρίου κατοχυρώνεται το μονοασφαλιστικό σύστημα στο ΓΕΣΥ

Με απόφαση δικαστηρίου κατοχυρώνεται το μονοασφαλιστικό σύστημα στο ΓΕΣΥ

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος τόνισε ότι η απόφαση του δικαστηρίου, θέτει φραγμό, συμπεριλαμβανομένου του ΟΑΥ, για εισαγωγή του πολύ-ασφαλιστικού από την πίσω πόρτα.

Δεν είναι δυνατό να έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά και ασθενείς δύο ταχυτήτων. Εξυπηρέτηση εκτός ΓΕΣΥ, με άμεση εξυπηρέτηση και εξυπηρέτηση εντός ΓΕΣΥ με πολύμηνη αναμονή.

Επεσήμανε ότι η νομική υπηρεσία γνωμάτευσε με αίτημα της ΕΔΕΚ ότι είναι παράνομη η χρησιμοποίηση τμημάτων νοσοκομείων, εντός ΓΕΣΥ, από γιατρούς εκτός ΓΕΣΥ, από τον Σεπτέμβριο 2021.

Η Επιτροπή Υγείας της Βουλής είχε την πρώτη συνάντηση της, με τον νέο Πρόεδρο του ΟΑΥ Σταύρο Μιχαήλ:

Διαβεβαίωσε ότι:

θα αγωνιστεί για ένα μονοασφαλιστικό οργανισμό, όπως τον ψήφισε η Βουλή, ο οποίος θα είναι βιώσιμος και θα προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες.
Η Επιτροπή Υγείας τίμησε τον Αλέξανδρο Αγρότη, ο οποίος αποθεραπεύτηκε από καρκίνο και έκανε τον γύρο της Κύπρο με το ποδήλατο, αποδεικνύοντας ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα υγείας. Διάνυσε 627 χιλιόμετρα σε 23 ώρες. Μάζεψε εισφορές για το ογκολογικό κέντρο της Τράπεζας Κύπρου.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ευθύμιος Δίπλαρος, τόνισε ότι ο Αλέξανδρος έστειλε το μήνυμα στις ασφαλιστικές εταιρίες, ότι πρέπει να ασφαλίζουν αποθεραπευμένους από τον καρκίνο.