Αρχική Τελευταία Νέα Μισό τετραγωνικό χιλιόμετρο έγινε στάχτη στα χωριά Τραχυπέδουλα και Σαλαμιού

Μισό τετραγωνικό χιλιόμετρο έγινε στάχτη στα χωριά Τραχυπέδουλα και Σαλαμιού

Μισό τετραγωνικό χιλιόμετρο καλυμμένο με δέντρα και άγρια βλάστηση έγινε στάχτη σε δύσβατη αγροτική περιοχή ανάμεσα στα χωριά Τραχυπέδουλα και Σαλαμιού. Η φωτιά ξέσπασε σχεδόν μια ώρα μετα τα μεσάνυκτα σε τέσσερα σημεία περιμετρικά του χωριού Τραχυπεδουλα.

Το μέτωπο προς το χωριό Σαλαμιού με δυο διαφορετικές εστίες ελέγχθηκε σχετικά νωρίς το πρωί με την χρήση και των πτητικών μέσων ενώ το μέτωπο προς το χωριό Κελοκεδαρα με δυο άλλες εστίες λόγο και της πυκνότερης βλάστησης ελέγχθηκε πλήρως λίγο πριν τις 11 το πρωί.  

Σε εφαρμογή τέθηκε και σήμερα το σχέδιο ΙΚΑΡΟΣ και διαπιστώθηκε για ακόμη μια φορά πόσο καθοριστική είναι η συμβολή των εναέριων μέσων πυρόσβεσης ιδιαίτερα σε περιοχές που δεν διαθέτουν αντιπυρικές λωρίδες και γεωργικούς δρόμους.  

Από την νέα καταστροφική πυρκαγιά κάηκαν αμπέλια , ελιές και αμυγδαλιές και πυκνή άγρια βλάστηση. Δεν κινδυνεύσαν κατοικίες και άλλα υποστατικά.

Τις τελευταίες μέρες στην Πάφο σε τρεις μεγάλες πυρκαγιές σε Ταλα- Κοιλη, Ακουρσο και Τραχυπεδουλα κάηκε συνολική έκταση πέραν των δυο τετραγωνικών χιλιομέτρων. Ισχυρές επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης παραμένουν στις περιοχές της Ακουρσου και της Τραχυπεδουλας με σκοπό να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις των πυρκαγιών ενώ η αστυνομία συνεχίζει τις εξετάσεις με στόχο να εντοπισθούν οι άγνωστοι πυρομανείς.