Αρχική Οικονομολόγος Moneyval και Deloitte, αποφάσισαν ότι δεν είμαστε πλυντήριο, ήλθε ίσως η ώρα...

Moneyval και Deloitte, αποφάσισαν ότι δεν είμαστε πλυντήριο, ήλθε ίσως η ώρα να κινηθούμε νομικά

Ο κύριος Σόιμπλε για δέκα συνεχόμενους μήνες διαπόμπευε την Κύπρο με την αστήρικτη όπως αποδείχθηκε κατηγορία, ότι η Κύπρος είναι τάχατες κέντρο ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Το ίδιο βεβαίως έκαναν και τα παπαγαλάκια του, ο πρόεδρος του Eurogroup και οι πρωθυπουργοί της Αυστρίας και ιδιαίτερα της Φιλανδίας, καθώς επίσης και δεκάδες έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα στις χώρες αυτές.

Τώρα που μετά και τον ωμο εκβιασμό τους, αποδεχθήκαμε μια ιδιωτική εταιρεία να ερευνήσει το θέμα, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά Παγκοσμίως, και η εταιρεία αυτή αλλά και η Moneyval μας βρήκαν “καθαρούς” και χωρίς πλυντήριο, τώρα γιατί να μην κινηθούμε νομικά ενάντια σε όλους αυτούς;

Ενάντια σε όλους αυτούς, οι οποίοι για μήνες τώρα εξευτέλιζαν με τις αόριστες δηλώσεις την μικρή μας πατρίδα, χωρίς να έχουν προσκομίσει ή να έχουν παρουσιάσει το οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο, κάτι που βεβαίως κόστισε στην Κύπρο και οικονομικά και πολιτικά.

Ουσιαστικά μέσα από αυτές τις αστήρικτες και μεθοδευμένες δηλώσεις και δημοσιεύματα, η Κύπρος έφτασε στο Eurogroup της 15ης Μαρτίου εντελώς αποδυναμωμένη και απομονωμένη. Ίσως ή μάλλον βέβαια, αυτός να ήταν κι΄ο στόχος.

Ως εκ τούτου, σήμερα που οι αποδείξεις δείχνουν ότι αυτοί όλοι ήταν απλά ψεύτες και προπαγανδιστές, σήμερα θα πρέπει ίσως να βάλουμε στο τραπέζι και την νομική πτυχή των όσων μας έκαναν, μας κάνουν και  θα μας κάνουν.

Οι αποδείξεις και η έρευνα για το θέμα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος μας δικαίωσαν. Είμαι σίγουρος ότι και στις οποιες δικαστικές αίθουσες, η Κύπρος θα δικαιωθεί. Γιατί όλα όσα συμβαίνουν, είναι σίγουρα εκτός της λογικής, αλλά και εκτός του Ευρωπαικού δικαίου.

economoΛΟΓΟΣ…