Αρχική Τελευταία Νέα Μονόωρη στάση αποφάσισαν οι εκπαιδευτικοί της Μέσης

Μονόωρη στάση αποφάσισαν οι εκπαιδευτικοί της Μέσης

Συγκεκριμένα, κατά τη συνεδρία του ΚΔΣ αποφασίστηκε όπως οι εκπαιδευτικοί Μέσης κατέλθουν σε μονόωρη στάση εργασίας ακολουθώντας έτσι το μέτρο που ήδη έχει εξαγγείλει η ΠΟΕΔ.

Επίσης αναμένεται πως μονόωρη στάση απεργίας θα αποφασίσει και η ΟΛΤΕΚ τις επόμενες ημέρες. Παράλληλα, το ΚΔΣ αποφάσισε και μια σειρά από άλλα μέτρα, τα οποία θα εφαρμοστούν κλιμακωτά μέχρι και τον Δεκέμβριο και τα οποία θα ανακοινωθούν σήμερα. Ωστόσο, όπως έχει αναφερθεί, θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ η απόφαση για απεργιακά μέτρα εφόσον η επίσημη πλευρά εμμένει στην εφαρμογή της νομοθεσίας που προνοεί εξετάσεις τετραμήνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Χαραυγής», υπάρχει διαφορετική εκτίμηση από πλευράς των κινήσεων που συμμετέχουν στην ΟΕΛΜΕΚ για το θέμα αυτό. Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως η Αλλαγή διαφωνεί με τις απεργίες και επιθυμεί εφαρμογή της νομοθεσίας όπως αρχικά είχε ψηφισθεί πριν από τις τελευταίες τροποποιήσεις από πλευράς του βουλευτή ΔΗΚΟ, Πανίκου Λεωνίδου.

Επίσης, όπως πληροφορούμαστε, στα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι και η αποχή των εκπαιδευτικών από τη θεματοθέτηση και γενικότερα η αποχή από εργασίες που αφορούν στις εξετάσεις 4μήνων.

Να σημειώσουμε πως η μονόωρη στάση εργασίας της ΠΟΕΔ θα είναι στις 23 Σεπτεμβρίου, προτάσσοντας την απουσία κλιματισμού από τα σχολεία και την απομάκρυνση εκπαιδευτικών από τα σχολεία χωρίς τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

dialogos.com.cy