Αρχική Τελευταία Νέα Στη Λεμεσό κάθε εβδομάδα κρουαζερόπλοιο της MSC Cruises

Στη Λεμεσό κάθε εβδομάδα κρουαζερόπλοιο της MSC Cruises

Η τέταρτη μεγαλύτερη γραμμή κρουαζιέρων στον κόσμο, η MSC Cruises από το 2021 πιάνει σε εβδομαδιαία βάση λιμάνι στη Λεμεσό. Από το καλοκαίρι του 2021, πλοίο της MSC Cruises θα προσεγγίζει μια φορά την εβδομάδα στη Λεμεσό, όπως ανακοινώθηκε χθες σε εκδήλωση που οργάνωσε η εταιρεία στη Λεμεσό. Η κρουαζιέρα, που θα ξεκινά από τον Πειραιά, θα εκτελείται από το ανακαινισμένο MSC Opera, ναυπήγησης του 2003.

Η υφυπουργός Ναυτιλίας Νατάσα Πηλείδου, με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook ευχαρίστησε την MSC Cruises για την απόφασή της να επενδύσει στην Κύπρο. Σημειώνεται ότι η Λεμεσός περιλαμβάνεται σε κρουαζιέρες που έχει προγραμματίσει για το 2020 η MSC Cruises στη Μεσόγειο. Η Κύπρος αποτελεί μια ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά για την MSC Cruises με την επιβατική κίνηση να παρουσιάζει αύξηση 43% την τριετία 2017-19, όταν ο παγκόσμιος ρυθμός ανάπτυξης της εταιρείας ήταν 15%.

Η ένταξη της Λεμεσού στα δρομολόγια της εταιρείας βάζει για τα καλά την Κύπρο στον χάρτη της κρουαζιέρας, μια αγορά που αναπτύσσεται με ταχύτητα. Η ένταξη της Κύπρου σε τακτική κρουαζιέρα της MSC Cruises αποτελεί μέρος της στρατηγικής της εταιρείας να επενδύσει στην Ανατολική Μεσόγειο. Ανάλογα με την ανταπόκριση δεν αποκλείεται περαιτέρω ανάπτυξη.

Κολοσσός

Η MSC Cruises ιδρύθηκε το 1989 στη Νάπολη της Ιταλίας και εδρεύει στην Ελβετία. Τα τελευταία χρόνια η MSC Cruises ναυπηγεί μεγάλα σκάφη που μοιάζουν με θέρετρα και ανταγωνίζεται τα μεγαλύτερα πλοία της Royal Caribbean και της Norwegian Cruise Line, που πρωταγωνιστούν στην παγκόσμια αγοράς της κρουαζιέρας.

Με την προσθήκη στον στόλο της πέντε νέων μεγάλων πλοίων από τις αρχές του 2017, η MSC Cruises είναι τώρα η τέταρτη μεγαλύτερη γραμμή κρουαζιέρας στον κόσμο, σε αριθμό επιβατών, πίσω από την Carnival, την Royal Caribbean και τη Norwegian.

Η MSC Cruises υλοποιεί ένα πλάνο ταχείας ανάπτυξης, το οποίο θα συνεχιστεί, τουλάχιστον, κατά το 2030. Τη Δεύτερα ανακοίνωσε συμφωνίες ναυπήγησης σε γαλλικό ναυπηγείο άλλων δύο μεγάλων πλοίων, τα οποία χρησιμοποιούν ως καύσιμο LNG (υγροποιημένο φυσικό αέριο). Στην υπογραφή της συμφωνίας ήταν παρών και ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ.

Πρόκειται για πλοία παγκόσμιας κλάσης και θα είναι μεταξύ των μεγαλύτερων κρουαζιερόπλοιων που κατασκευάστηκαν ποτέ, χωρητικότητας έως και 6.761 επιβάτες!