Αρχική Τελευταία Νέα Μύρισε Χειμώνας – Οδηγοί προσοχή στους δρόμους

Μύρισε Χειμώνας – Οδηγοί προσοχή στους δρόμους

Χειμωνιάτικο είναι το σκηνικό του καιρού με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, λόγω των βροχών, σε ορισμένα σημεία του οδοστρώματος του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού-Λευκωσίας και ιδιαίτερα από την περιοχή Κόρνου μέχρι και τη Λευκωσία έχει συσσωρευθεί ποσότητα νερού, ιδιαίτερα στην περιοχή του σταδίου ΓΣΠ γεγονός που καθιστά τον δρόμο επικίνδυνο. Επίσης, λόγω των καιρικών συνθηκών η ορατότητα είναι περιορισμένη.

Η Αστυνομία καλεί τους οδηγούς να είναι εξαιρετικά προσεχτικοί.

Σημειώθηκαν ορισμένα μικροδυστυχήματα χωρίς ευτυχώς σοβαρούς τραυματισμούς.

Επίσης, λόγω βροχόπτωσης και πυκνής ομίχλης, στην περιοχή Πλατρών και την κορυφή του Τροόδους, η ορατότητα είναι περιορισμένη.

Η Αστυνομία προτρέπει γενικά τους οδηγούς, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες, να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα τους οχήματα και να έχουν τα φώτα πορείας των οχημάτων τους αναμμένα.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος µε τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα αναμένεται να είναι τοπικά έντονα, κυρίως στα δυτικά. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ και παροδικά στα παράλια και τα προσήνεµα ορεινά µέχρι πολύ ισχυροί, 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ταραγµένη, ενώ στα ανατολικά παράλια θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 19 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 20 στα παράλια και στους 10 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. 

Απόψε, ο καιρός θα συνεχίσει να είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 9 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 15 στα δυτικά, γύρω στους 13 στα υπόλοιπα παράλια και στους 5 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασµένος µε µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδες αλλά σύντοµα αναµένεται αισθητή βελτίωση. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο.

Την Πέµπτη και την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που τοπικά θα παρατηρούνται κατά διαστήµατα αυξηµένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή.
 
Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ