Αρχική Τελευταία Νέα Nα αλλάξει σχολείο θέλει ο 9χρονος που κατήγγειλε τον δάσκαλο του για...

Nα αλλάξει σχολείο θέλει ο 9χρονος που κατήγγειλε τον δάσκαλο του για βία στην Λεμεσό

Εντός των επόμενων ημέρων οδηγείται στη Νομική Υπηρεσία ο φάκελος της υπόθεσης του 9χρονου μαθητή

Σημειώνεται ότι, για την ώρα ο φάκελος δεν είναι έτοιμος καθώς υπολείπονται κάποια στοιχεία όπως η ιατροδικαστική έκθεση.

Με την συμπλήρωση του φακέλου, εντός των ημέρων, θα οδηγηθεί ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας για να δοθούν περαιτέρω οδηγίες.

Υπενθυμίζεται ότι ο εκπαιδευτικός συνελήφθη και αφού ανακρίθηκε γραπτώς, αφέθηκε ελεύθερος.

Όπως είχε αναφέρει και σε προηγούμενο δημοσίευμα της η Cyprus Times, o δάσκαλος αρνείται τα όσα του καταλογίζει ο μαθητής δίνοντας τους δικούς του ισχυρισμούς για τα όσα έγιναν.

Θέλει να αλλάξει σχολείο

Πάντως όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο 9χρονος επιθυμεί να αλλάξει σχολείο και προς την κατεύθυνση αυτή γίνονται ενέργειες από το περιβάλλον του.

Το χρονικό 

Ο 9χρονος παραπονέθηκε στον παππού του -που είναι και ο κηδεμόνας του- για το συμβάν και εν συνεχεία ο παππούς του μετέβη στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού όπου και κατήγγειλε το συμβάν. Ο μαθητής μεταφέρθηκε χθες στο Νοσοκομείο Λεμεσού για εξετάσεις, όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει μικρό τραύμα στο κεφάλι και συγκεκριμένα καρούμπαλο.

Το πρωί της Τετάρτης, ο 9χρονος μαθητής έδωσε οπτικογραφημένη κατάθεση στην Αστυνομία. Ο μαθητής ισχυρίστηκε ότι όλα ξεκίνησαν στην αίθουσα διδασκαλίας. Είπε ότι είχε παραπονεθεί νωρίτερα για πόνο στο κεφάλι και ως εκ τούτου του έδωσαν σακούλι με πάγο για να βάλει στο κεφάλι του. Όταν μέσα στην τάξη παραπονέθηκε ότι πάγωσαν τα χέρια του, ο δάσκαλος -σύμφωνα πάντα με τον ισχυρισμό του- πήρε τον πάγο και τον πέταξε. Ο μαθητής αντέδρασε λεκτικά. Συγκεκριμένα ο 9χρονος παραδέχτηκε ότι έβρισε και ισχυρίζεται ότι ο δάσκαλος τον οδήγησε εν συνεχεία σε γραφείο που βρίσκεται δίπλα από την τάξη και εκεί τον έσπρωξε με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο κεφάλι.

Ο μαθητής ισχυρίστηκε μάλιστα ότι ο δάσκαλος του τον απείλησε για να μην μιλήσει σε οποιονδήποτε για το συμβάν.

Σε βάρος του δασκάλου -που αρνείται ότι άσκησε βία σε βάρος του μαθητή- είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τα αδικήματα της επίθεσης και πραγματικής σωματικής βλάβης και απειλής.

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση ενημερώθηκε και ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης, ο οποίος από την πρώτη στιγμή ζήτησε έκθεση γεγονότων.

Ο 9χρονος εξετάστηκε από την ιατροδικαστή Αγγελική Παπέττα η οποία παρέδωσε τα ευρήματα της στην Αστυνομία, που διερευνά την υπόθεση.