Αρχική Τελευταία Νέα Nέο ιστορικό ρεκόρ νέων στεγαστικών δανείων τον Ιούνιο

Nέο ιστορικό ρεκόρ νέων στεγαστικών δανείων τον Ιούνιο

Στα €114 εκατομμύρια ανήλθαν τα καθαρά νέα δάνεια για αγορά κατοικίας τον Ιούνιο, φτάνοντας σε νέο ιστορικό μηνιαίο ρεκόρ από τον Δεκέμβριο του 2014, όταν η Κεντρική Τράπεζα ξεκίνησε να καταγράφει στοιχεία.

Τα στεγαστικά δάνεια ωθούνται από το κυβερνητικό σχέδιο επιδότησης επιτοκίων.

Εξάλλου με βάση τα στοιχεία της ΚΤΚ, τα συνολικά νέα δάνεια τον Ιούνιο συνέχισαν την ανοδική πορεία, ωθούμενα ανοδικά τόσο από τα καθαρά νέα δάνεια όσο και από τις αναδιαρθρώσεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Κεντρική Τράπεζα, τα συνολικά νέα δάνεια τον Ιούνιο ανήλθαν σε €674,5 εκατομμύρια, εκ των οποίων τα καθαρά νέα δάνεια ανήλθαν σε €291,7 εκατ. και τα δάνεια που έτυχαν αναδιάρθρωσης ανήλθαν στα €383,9 εκατ. 

Όσον αφορά τα καθαρά νέα δάνεια, τη μερίδα του λέοντος είχαν τα δάνεια για αγορά κατοικίας με €113,7 εκατ. και ακολούθησαν τα εταιρικά δάνεια πάνω του €1 εκατ. με €100,3 εκατ. Τα νέα δάνεια μέχρι €1 εκατ. τον Ιούνιο ανήλθαν σε €50,5 εκατ., ενώ τα νέα καταναλωτικά και άλλα δάνεια ανήλθαν σε €13,4 εκατ. και €12,8 εκατ. αντίστοιχα.

Όσον αφορά τα αναδιαρθρωμένα δάνεια, η συντριπτική πλειοψηφία προήλθε από αναδιαρθρώσεις εταιρικών δανείων πέραν του €1 εκατ. κα ανήλθαν τον Ιούνιο σε €273,4 εκατ. Ακολούθησαν οι αναδιαρθρώσεις στεγαστικών δανείων με €58,2 εκατ. και οι αναδιαρθρώσεις δανείων μέχρι €1 εκατ. με €50,5 εκατ.

Τέλος, οι αναδιαρθρώσεις καταναλωτικών δανείων τον Ιούνιο διαμορφώθηκαν στα €6,4 εκατ. και των άλλων δανείων σε €4,1 εκατ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΚΚΤ, κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουνίου, παραχωρήθηκαν συνολικά €1,39 δισεκατομμύρια καθαρά νέα δάνεια, παρουσιάζοντας αύξηση 4,2% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020.

Προηγούμενο άρθροΣτις φλόγες εν κινήσει όχημα στη Λεμεσό
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων αναφορικά με τα απεργιακά μέτρα στο Λιμάνι Λεμεσού