Αρχική Αθλητικά Νέα Νέα επιστολή Αστυνομίας προς ΚΟΠ

Νέα επιστολή Αστυνομίας προς ΚΟΠ

Νέα επιστολή αποστέλλει η Αστυνομία στην ΚΟΠ, με την οποία κωδικοποιεί τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να διεξάγονται, με ασφάλεια, οι ποδοσφαιρικοί αγώνες στη βάση της υφιστάμενης νομοθεσίας.

Στην επιστολή επισημαίνονται οι υποχρεώσεις που έχουν οι ιδιοκτήτες και διαχειριστές των σταδίων, τα σωματεία και η Αστυνομία.

Ανάμεσα στις υποχρεώσεις είναι η εργοδότηση επιτηρητών από τα σωματεία και η εγγύηση της λήψης μέτρων για ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα από τον υπεύθυνο του σταδίου.

Αυτό ανέφερε στο Πρωινό Δρομολόγιο, ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης, τονίζοντας ότι προχθές και το Υπουργείο απέστειλε στην ΚΟΠ παρόμοια επιστολή, στην οποία τονίζεται η ανάγκη για εφαρμογή της νομοθεσίας του 2008, με τις υποχρεώσεις των συγκεκριμένων φορέων.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας επιβεβαίωσαν δημοσίευμα του Φιλελευθέρου ότι μόνο το κόστος των υπερωριών για την αστυνόμευση αθλητικών γεγονότων τον τελευταίο ενάμισυ χρόνο ανήλθε σε 4 εκατομμύρια, 200 χιλιάδες ευρώ.