Αρχική Τελευταία Νέα Νοσ. Λεμεσού: Νοσηλευτές καταγγέλλουν κλοπές στα οχήματά τους

Νοσ. Λεμεσού: Νοσηλευτές καταγγέλλουν κλοπές στα οχήματά τους

 

Καμιά επίσημη καταγγελία δεν έγινε στην Αστυνομία Λεμεσού.

Αυτή είναι η πληροφόρηση από την Αστυνομία, μετά από τις καταγγελίες της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών για καταστροφές των οχημάτων νοσηλευτών που υπηρετούν στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «παρόλο που η συντεχνία μας αλλά και προσωπικά οι νοσηλευτές έχουν προχωρήσει σε καταγγελίες και διαβήματα από το 2017 για να ληφθούν μέτρα, μέχρι στιγμής δεν λήφθηκαν ουσιαστικά μέτρα παρά μόνο σπασμωδικές κινήσεις.

Οι νοσηλευτές σε ανακοίνωσή τους κάνουν αναφορά για κλοπές από τα αυτοκίνητά τους.

Σύμφωνα με τους νοσηλευτές, «Εισερχόμαστε στον χώρο εργασίας μας και φεύγουμε χωρίς να ξέρουμε ποιες και πόσες θα είναι οι απώλειές μας. Από τη μια έχουμε  την πίεση στον εργασιακό χώρο και τα κρούσματα σωματικής βίας κατά μελών μας, και από την άλλη τις συνεχείς προσπάθειες των τραμπούκων εναντίον των περιουσιών μας με στόχο την καταστροφή και την κλοπή».

Θα πάρουν μέτρα

Στην ίδια ανακοίνωση, οι νοσηλευτές,  αναφέρουν ότι θα προχωρήσουν  σε νομικά μέτρα εναντίον κάθε υπευθύνου που δεν είναι σε θέση να διασφαλίσει την προστασία των εργαζομένων στα δημόσια νοσηλευτήρια.

Οι νοσηλευτές ζητούν μέτρα στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού. 

 Καλούν τον Οδυσσέα σε έρευνα
 

Επίσης, η συντεχνία των Νοσηλευτών καλεί το Γενικό Ελεγκτή όπως ερευνήσει το θέμα της λειτουργίας των μπαρών που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο πρόσβασης και στάθμευσης οχημάτων στον χώρο του Νοσοκομείου Λεμεσού, «οι οποίες δεν έχουν λειτουργήσει ποτέ, και για τις οποίες οι νοσηλευτές έχουν καταβάλει ένα εφάπαξ ποσό για την ατομική κάρτα πρόσβασής τους».

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Λευκωσίας Γιαννάκη Σωτηριάδη, θίξαμε τις εν λόγω καταγγελίες από τους νοσηλευτές λέγοντας ότι δεν υπάρχει επίσημη καταγγελία στην Αστυνομία.

offsite.com.cy