Αρχική Τελευταία Νέα Ο Ύψωνας ενισχύει τις Κοινωνικές του Υπηρεσίες

Ο Ύψωνας ενισχύει τις Κοινωνικές του Υπηρεσίες

Ανάπτυξη κοινωνικών υπηρεσιών Ύψωνα

 

Σε πρόσφατη συνέδρια το Δημοτικό Συμβουλιο Ύψωνα υιοθέτησε πρόταση του Δημάρχου, Παντελή Γεωργίου, για συνεργασία με τον Σύνδεσμο για την πρόληψη της βίας στην οικογένεια (ΣΠΑΒΟ) και τις υπηρεσίες προληπτικής νοσηλευτικής ψυχικής υγείας.

Και στις δυο περιπτώσεις στόχος είναι η ενδυνάμωση της στήριξης που παρέχεται στους πολίτες. Η πρώτη μάλιστα, ιδιαίτερα στο γυναικείο φύλλο, που βιώνει τα περισσότερα κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας.

Μάλιστα υπάρχει και η σκέψη για δημιουργία στέγης για ανήλικες μητέρες, σε χώρο εντός της δυτικής Λεμεσού, περιοχή που όπως διαφαίνεται έχει και το μεγαλύτερο πρόβλημα στο συγκεκριμένο τομέα.

Οι υπηρεσίες που θα προσφέρονται περιλαμβάνουν και την εξεύρεση εργασίας προς άτομα που έχουν εγκαταλείψει τις οικίες τους λόγω της ενδοοικογενειακής βίας, έτσι ώστε να βοηθηθούν και να κάνουν μια νέα αρχή.

Η δεύτερη συνεργασία αφορά παρεμβάσεις προς τον νεανικό πληθυσμό, αφού στόχος είναι η προαγωγή ψυχικής υγείας και η πρόληψη των επιβλαβών συμπεριφορών που επέρχονται από τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών σε εφήβους και νέους.

Και οι δύο αυτές υπηρεσίες θα στεγάζονται στα νέα κτήρια του κοινωνικού ιατρείου το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός Ιανουαρίου.