Αρχική Τελευταία Νέα Οδηγοί προσοχή! Οδηγίες αστυνομίας λόγω έντονων καιρικών φαινομένων – Δελτίο καιρού

Οδηγοί προσοχή! Οδηγίες αστυνομίας λόγω έντονων καιρικών φαινομένων – Δελτίο καιρού

Λόγω των βροχερών καιρικών συνθηκών που επικρατούν σε αρκετές περιοχές, η Αστυνομία καλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλή ταχύτητα, να κρατούν αποστάσεις από τα προπορευόμενα οχήματα και να έχουν τα φώτα πορείας των οχημάτων τους αναμμένα.

Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο:

Στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού στην περιοχή Σκαρίνου και στον αυτοκινητόδρομο Καλού Χωρίου – Κοφίνου από το Αλεθρικό μέχρι την Κοφίνου, λόγω καταρρακτωδών βροχών η ορατότητα είναι πολύ περιορισμένη.  Επίσης, στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Πάφου, παρά την Επισκοπή έχουν παρατηρηθεί κατολισθήσεις πετρών και όγκων χώματος.

Οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες και να έχουν τα φώτα πορείας τους αναμμένα.

Ο καιρός σήμερα:

Πορτοκαλί προειδοποίηση για καταιγίδες με ισχύ από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 8 αύριο το βράδυ εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου.

Βαρομετρικό χαμηλό, με κέντρο νοτιοδυτικά της Κύπρου, κινείται ανατολικά και θα επηρεάζει την περιοχή, μέχρι την Τετάρτη. Στην ατμόσφαιρα δυνατό να παρατηρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη, μέχρι την Τετάρτη.
Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με βροχές κατά διαστήματα και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι βροχές δυνατό να είναι παροδικά έντονες ή και παρατεταμένες, ενώ σε καταιγίδα ενδέχεται να πέσει χαλάζι. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και τοπικά μέχρι νοτιοδυτικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ.
Σε καταιγίδα δυνατό να μεταβάλλονται και να ενισχύονται στα 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 21 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 19 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.