Αρχική Τελευταία Νέα Οδικά έργα και αποκοπές δρόμων – Προσοχή στο οδικό δίκτυο

Οδικά έργα και αποκοπές δρόμων – Προσοχή στο οδικό δίκτυο

Χωρίς προβλήματα στο οδικό δίκτυο ξεκινά η σημερινή μέρα, σύμφωνα με τις αναφορές που λαμβάνουμε από τα αστυνομικά περίπολα. Σε ορισμένες περιοχές όμως εκτελούνται οδικά έργα και πιθανόν να προκαλούνται κάποια προβλήματα στην ομαλή διακίνηση των οχημάτων.

Στη Λεμεσό, εκτελούνται εργασίες μεταξύ των κυκλικών κόμβων Ομονοίας και Κάθετου Δρόμου (Ladies Mile) και ανατολικά του κυκλικού κόμβου Ομονοίας (Ακταία Οδός), στο πλαίσιο της κατασκευής του Παράλληλου δρόμου, που  συνδέει το Νέο Λιμάνι Λεμεσού με τον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Πάφου. 

Εργασίες εκτελούνται επίσης, για βελτίωση του δρόμου που συνδέει τη Λεωφόρο Φραγκλίνου Ρούσβελτ με τον παραλιακό δρόμο Λεμεσού, από τη συμβολή του παραλιακού δρόμου με την οδό Κουμανδαρίας μέχρι την εκκλησία Αγίου Αντωνίου. Για το ίδιο έργο, στο νότιο τμήμα του Παραλιακού δρόμου, από τη συμβολή του με την οδό Κουμανδαρίας μέχρι τη συμβολή της οδού Σιάφη με την είσοδο / έξοδο προς Ανάπτυξη Παλιού Λιμανιού / Μαρίνα Λεμεσού, 

Στη Λευκωσία συνεχίζονται οι εργασίες στο τμήμα της λεωφόρου Αγλαντζιάς, από τη φωτοελεγχόμενη συμβολή της με την οδό Ακαδημίας μέχρι και τη συμβολή με την οδό Αθηνάς. Οι οδηγοί προτρέπονται όπως χρησιμοποιούν εναλλακτικές διαδρομές για δική τους διευκόλυνση όπως πιο κάτω: 

Α.    Οι οδηγοί που διακινούνται στη Λεωφόρο Λεμεσού με κατεύθυνση από Λευκωσία προς Πλατύ, να χρησιμοποιούν εναλλακτικά τη Λεωφόρο Κυρηνείας ή τη Λεωφόρο Ρ.Ι.Κ. 

Β.    Οι οδηγοί που διακινούνται στη Λεωφόρο Λεμεσού με κατεύθυνση από φώτα Καλησπέρα προς Πλατύ να χρησιμοποιούν τη Λεωφόρο Ρ.Ι.Κ. 

Γ.    Οι οδηγοί με κατεύθυνση από το Πλατύ προς Λευκωσία να χρησιμοποιούν εναλλακτικά τη Λεωφόρο Ρ.Ι.Κ.

Επίσης, από τις 09:00 το πρωί μέχρι τις 15:00 το απόγευμα, θα εκτελούνται εργασίες οριζόντιας σήμανσης σε τμήματα του αυτοκινητόδρομου Α2 Νήσου – Λάρνακας και στις δύο κατευθύνσεις από την Αθηένου μέχρι τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς. Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών θα κλείνει τμηματικά η μία λωρίδα κυκλοφορίας και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα  κυκλοφορίας.

Τέλος, μεταξύ των ωρών 07:00 – 16:00, στον παλιό δρόμο Λευκωσίας – Λεμεσού, θα γίνονται κατασκευαστικές εργασίες από το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων. Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, στο τμήμα του δρόμου από την έξοδο προς Ψεματισμένο μέχρι και την έξοδο προς Χοιροκοιτία, η λωρίδα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Χοιροκοιτία, θα κλείνει τμηματικά σε μήκος 50μ. περίπου και η τροχαία κίνηση να διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας με τη χρήση stop & go.

Πηγή: ΡΕΠΟΡΤΕΡ