Αρχική Τεχνολογία Olli: Έξυπνο, 3D printed λεωφορείο

Olli: Έξυπνο, 3D printed λεωφορείο

Tο Olli έχει ξεκινήσει να μεταφέρει επιβάτες στους δρόμους της Ουάσινγκτον, στις ΗΠΑ, εντυπωσιάζοντας με τις δυνατότητές του. 

Το Olli κατασκευάζεται από την εταιρεία Local Motors, η οποία θέλει να δημιουργήσει μία αγορά για τα αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί από τρισδιάστατο εκτυπωτή. Το Olli, όμως, δεν σταματά εκεί. Μπορεί να μεταφέρει 12 άτομα στον προορισμό τους, χωρίς να χρειάζεται τη συνδρομή οδηγού. Πρόκειται για ένα ηλεκτροκίνητο, αυτόνομα κινούμενο όχημα, το οποίο αντλεί τις γνώσεις και την… εξυπνάδα του από τον υπερ-υπολογιστή της IBM, Watson.

Αυτό σημαίνει ότι οι επιβάτες μπορούν να δώσουν απλές φωνητικές εντολές στο Olli και αυτό να αναλάβει να τους μεταφέρει στον προορισμό τους με απόλυτη ακρίβεια και ασφάλεια. Κατά τη διάρκεια των προσεχών μηνών το Olli θα κυκλοφορεί αποκλειστικά και μόνο στην Ουάσινγκτον, αλλά περίπου στα τέλη του 2016 θα αρχίσει να κυκλοφορεί και στο Μαϊάμι και το Λας Βέγκας. Θα κυκλοφορήσει και εκτός ΗΠΑ, σε πόλεις όπως το Βερολίνο και η Κοπεγχάγη.

O σκοπός της Local Motors είναι να μπορεί κανείς να καλεί το Olli με τη βοήθεια μίας εφαρμογής και να καθορίζει ο χρήστης της υπηρεσίας το πού θέλει να πάει μαζί του. Η κατασκευή ενός Olli στον τρισδιάστατο εκτυπωτή δεν διαρκεί παραπάνω από 10 ώρες, σύμφωνα με τους δημιουργούς του.

ΠΗΓΗ: pestaola.gr…