Αρχική Τελευταία Νέα Ονόματα επιφανών πολιτών σε σχολεία της Λεμεσού

Ονόματα επιφανών πολιτών σε σχολεία της Λεμεσού

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού βλέπει θετικά την πρόταση να δοθούν σε σχολεία της Λεμεσού τα ονόματα ανθρώπων που άφησαν το δικό τους στίγμα στην πόλη, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης, ο οποίος το πρωί παρακάθισε σε σύσκεψη με το Συμβούλιο της Εφορείας Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λεμεσού και εκπροσώπους των Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης.
 
Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της σύσκεψης, ο κ. Χαμπιαούρης είπε πως “έχουμε συνεργασία με πανεπιστημιακούς και είναι και θέση της Σχολικής Εφορείας, όπως μετονομαστούν κάποια σχολεία και να δοθούν σε αυτά ονόματα επιφανών πολιτών της Λεμεσού”.
 
Το Υπουργείο, συνέχισε, βλέπει πολύ θετικά την πρόταση “γιατί με αυτό τον τρόπο θα συνδέσουμε και τα σχολεία μας με τον πολιτισμό”, ενώ εξήγησε πως “θα υπάρχει το όνομα του σχολείου, αλλά στο τέλος θα μπαίνει και το όνομα ενός ανθρώπου ο οποίος έχει συνεισφέρει και έχει γράψει τη δική του ιστορία στην πόλη της Λεμεσού”.
 
Ο Υπουργός Παιδείας συνεχάρη επίσης τη Σχολική Εφορεία Λεμεσού, την οποίαν χαρακτήρισε πρότυπο για άλλες Σχολικές Εφορείες, καθώς “αξιοποιούνται στο μέγιστο δυνατό βαθμό τα κονδύλια τα οποία δίνονται από το Υπουργείο Παιδείας, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, γι αυτό και τα σχολεία στη Λεμεσό αντιμετωπίζουν τα λιγότερα προβλήματα από όλες τις άλλες επαρχίες”.
 
Είπε, ακόμη, πως η συνάντηση ήταν εποικοδομητική και ο ίδιος έχει διαπιστώσει ότι επικρατεί πνεύμα συνεργασίας και αποφασιστικότητας, ώστε να γίνουν τομές “και να προχωρήσουμε πιο μπροστά για ποιοτική αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου”.
 
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Εφορείας Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λεμεσού, Ντίνος Έλληνας, ευχαρίστησε τον Υπουργό Παιδείας για το ενδιαφέρον του, ο οποίος “έχει ακούσει, έχει αφουγκραστεί τα θέματα όσον αφορά τη Σχολική Εφορεία Λεμεσού και γενικά τα προβλήματα της Παιδείας”.
 
” Έχουμε ενημερωθεί από τον κύριο Υπουργό για τις προθέσεις του, για νέες καινοτομίες τις οποίες χαιρετίζουμε και πραγματικά είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, αν όλα αυτά τα οποία έχουν συζητηθεί μπουν σε ένα πρόγραμμα, σε ένα χρονοδιάγραμμα υλοποίησης”, συμπλήρωσε.
 
Ερωτηθείς ποια είναι τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της Λεμεσού, ο κ.Έλληνας είπε πως δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα, “αλλά αντιλαμβάνεστε, οι σχολικές μονάδες είναι ζωντανοί οργανισμοί, έχουμε καθημερινά προβλήματα τα οποία προκύπτουν και τα επιλύουμε”.
 
Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ