Αρχική Τελευταία Νέα Πανά: Στόχος η επιστροφή των μαθητών των γυμνασίων στα σχολεία

Πανά: Στόχος η επιστροφή των μαθητών των γυμνασίων στα σχολεία

Στόχος είναι η επιστροφή των μαθητών των γυμνασίων στα σχολεία με φυσική παρουσία, δήλωσε το μέλος της συμβουλευτικής ομάδας του υπουργείου υγείας Ζωή Δωροθέα Πανά. Μιλώντας στο Τρίτο, τόνισε ότι η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη διενέργεια τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου. Είπε επίσης ότι από τους διαγνωστικούς ελέγχους δεν πρέπει να αποκλείονται οι μαθητές της δημοτικής εκπαίδευσης.

Ωστόσο η κυρία Πανά υπογράμμισε ότι οι τελικές αποφάσεις αναφορικά με τις επόμενες χαλαρώσεις των περιοριστικών μέτρων, θα ληφθούν από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σχολιάζοντας την εκτεταμένη διασπορά του βρετανικού στελέχους του ιού, η κυρία Πανά ανέφερε ότι προκαλεί ανησυχία όχι μόνο στην Κύπρο αλλά σε όλη την Ευρώπη. Ωστόσο επισήμανε πως τα ατομικά μέτρα προστασίας συνεχίζουν να αποδίδουν και έναντι του παραλλαγμένου ιού.

Η κυρία Πανά τόνισε ότι η περίοδος που διανύουμε είναι κομβικής σημασίας στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας. Εκανε επίσης λόγο για εκθετική αύξηση της διαθεσιμότητας των εμβολίων από τον Απρίλιο, που θα δώσει μεγάλη ώθηση στην επανεκκίνηση..