Την ετοιμότητα του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λεμεσού να αντιμετωπίσει «τις τιτάνιες προκλήσεις που προβάλλουν μπροστά μας», εξέφρασε ο πρώτος Πρόεδρος του Οργανισμού, Γιάννης Τσουλόφτας, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει ολοκληρωμένο πλαίσιο και σχέδιο δράσης, ώστε να εξυπηρετούνται οι δημότες στον βέλτιστο δυνατό βαθμό.
Σε χαιρετισμό του, κατά την τελετή εγκαθίδρυσης του και επίσημης έναρξης λειτουργίας του ΕΟΑ Λεμεσού, που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Νερού, ο κ.Τσουλόφτας ανέφερε ότι «η σημερινή μέρα είναι μια ιστορική μέρα για την επαρχία και την χώρα μας, αφού σηματοδοτεί την έναρξη της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».
«Η δημιουργία των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης αποτελεί την σημαντικότερη εκσυγχρονιστική μεταρρύθμιση που συμβαίνει στη χώρα μας στον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και την δυσκολότερη πρόκληση», πρόσθεσε.
Ο Γιάννης Τσουλόφτας, ο οποίος ήταν και ο τελευταίος Γενικός Διευθυντής του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας, οι υπηρεσίες του οποίου εντάσσονται πλέον στον ΕΟΑ Λεμεσού, σημείωσε πως «εδώ και δυο χρόνια, από την ημέρα ψήφισης της σχετικής Νομοθεσίας, εργαζόμαστε σκληρά, συστηματικά, μεθοδικά, και ασταμάτητα, για την δημιουργία του Οργανισμού και η σημερινή μέρα αποτελεί την κορύφωση της προπαρασκευαστικής αυτής προσπάθειας και την έναρξη της επόμενης φάσης, δηλαδή της απρόσκοπτης λειτουργίας του, στην υπηρεσία της επαρχίας μας».
«Δηλώνουμε πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις τιτάνιες προκλήσεις που προβάλλουν μπροστά μας και έχουμε ήδη επεξεργαστεί ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο και σχέδιο δράσης για να δημιουργήσουμε το απαραίτητο θεσμικό και επιχειρηματικό υπόβαθρο, έτσι ώστε ο Οργανισμός αυτός να εξυπηρετεί στον βέλτιστο δυνατό βαθμό τους πολίτες της επαρχίας Λεμεσού», συμπλήρωσε.
Υπενθυμίζοντας ότι στον νέο οργανισμό εντάσσονται οι υπηρεσίες αδειοδότησης, οι υπηρεσίες υδροδότησης και αποχέτευσης Δήμων και κοινοτήτων καθώς και τα πράσινα σημεία, ο Γιάννης Τσουλόφτας αναφέρθηκε στο σχέδιο δράσης του ΕΟΑ Λεμεσού σε σχέση με το πόσιμο νερό, την αποχέτευση, την αντιπλημμυρική προστασία, τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων και τις πολεοδομικές και οικοδομικές άδειες.
Όπως ανάφερε ο Πρόεδρος του ΕΟΑ Λεμεσού, «με σωστό σχεδιασμό, πάθος και όραμα, όλοι μαζί συλλογικά, δημιουργούμε ένα νέο δημόσιο οργανισμό στην επαρχία μας, έναν αποτελεσματικό, αξιόπιστο, υγιή, ευέλικτο και ανθρώπινο, Επαρχιακό Οργανισμό Αυτοδιοίκησης Λεμεσού, με σύγχρονες αντιλήψεις, κοινωνικό υπόβαθρο, αναπτυξιακό προσανατολισμό και περιβαλλοντική ευαισθησία».
Κάλεσε , τέλος, όλους τους φορείς, τις πολιτικές δυνάμεις, τις Τοπικές Αρχές «να συστρατευτούμε και να συμπορευτούμε για να δημιουργήσουμε μαζί έναν ΕΟΑ για τον οποίον κάθε Λεμεσιανός, στην πόλη και στις κοινότητες, θα αισθάνεται σιγουριά και υπερηφάνεια».
Εξάλλου, σε χαιρετισμό του, ο Αναπληρωτής ΓΔ του ΕΟΑ Λεμεσού και μέχρι χθες Διευθυντής του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λεμεσού, Σωκράτης Μεταξάς, είπε πως ο Οργανισμός ξεκινά με 300 άτομα προσωπικό και αναμένεται, σε βάθος πενταετίας, να φτάσει τα 450 άτομα.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην προσπάθεια για επίσπευση της εξέτασης αιτήσεων αδειοδότησης, λέγοντας ότι παραλαμβάνονται 7 χιλιάδες εκκρεμούσες αιτήσεις και στόχος είναι να υπάρξει σημαντική πρόοδος μέχρι το τέλος του 2024, ενώ σημείωσε πως γίνονται ενέργειες για επιτάχυνση στην εξέταση των νέων αιτήσεων που θα υποβάλλονται.
Κάθε επιτυχία στο έργο του ΕΟΑ Λεμεσού ευχήθηκαν, σε χαιρετισμό τους, ο τελευταίος Πρόεδρος του ΔΣ του ΣΑΛΑ, απερχόμενος Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης και η τελευταία Πρόεδρος του ΣΥΛ, αναπληρώτρια Έπαρχος Λεμεσού, Ηλέκτρα Παναγιώτου.
Κατά τη διάρκεια της τελετής τέλεσε αγιασμό και έδωσε τις ευχές του ο Χωροεπίσκοπος Αμαθούντος Νικόλαoς, ενώ προβλήθηκε σύντομο βίντεο για τον νέο Επαρχιακό Οργανισμό Αυτοδιοίκησης Λεμεσού.
Πηγή:ΚΥΠΕ