Αρχική Τελευταία Νέα Δημ. Λεμεσού: Δωρεάν χρήση λεωφορείων για Park & Ride

Δημ. Λεμεσού: Δωρεάν χρήση λεωφορείων για Park & Ride

Η υπηρεσία εγκαινιάστηκε την περασμένη Τετάρτη

Μια εβδομάδα μετά την έναρξη λειτουργίας της υπηρεσίας Park and Ride, ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαϊδης, καλεί το αρμόδιο Υπουργείο ν’ ανταποκριθεί θετικά σε πρόταση για δωρεάν χρήση των λεωφορείων από τους πολίτες, στην κυκλική αυτή διαδρομή.

Η υπηρεσία, που εγκαινιάστηκε την περασμένη Τετάρτη, προσφέρει την ευκαιρία στους πολίτες να σταθμεύσουν δωρεάν στον δημοτικό χώρο στάθμευσης, δυτικά της οδού Βορείου Ηπείρου (υπαίθρια αγορά) και να επιβιβαστούν σε λεωφορείο της ΕΜΕΛ για να μεταβούν στο κέντρο της πόλης, με βάση τις ισχύουσες τιμές για το εισιτήριο.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση, ο Δήμαρχος Λεμεσού σημείωσε πως η χρήση μικρών λεωφορείων για το κέντρο της πόλης μπορεί να λύσει τα κυκλοφοριακά προβλήματα και πρέπει να ενθαρρυνθούν οι πολίτες, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και φοιτητές να χρησιμοποιούν τα λεωφορεία.

«Ο Δήμος Λεμεσού προσφέρει δωρεάν χώρους στάθμευσης και θα πρέπει και η χρήση των λεωφορείων για το κέντρο της πόλης να είναι δωρεάν», σημειώνει ο κ.Νικολαϊδης, υποδεικνύοντας πως τα οφέλη από μια τέτοια λύση θα είναι πολλαπλάσια.

Τέλος, εκφράζει τη βεβαιότητα του πως το αρμόδιο Υπουργείο θα ανταποκριθεί θετικά στην πρόταση του Δήμου Λεμεσού για δωρεάν χρήση των λεωφορείων από τους πολίτες για τις συγκεκριμένες διαδρομές.

Υπενθυμίζεται ότι η υπηρεσία της κυκλικής διαδρομής λειτουργεί Δευτέρα με Παρασκευή, από τις 06:30 μέχρι τις 19:40, ενώ η  συχνότητα των λεωφορείων θα είναι περίπου κάθε 15 λεπτά.