Αρχική Τελευταία Νέα Πασσαλότοιχος ή αποστράγγιση στο Πισσούρι

Πασσαλότοιχος ή αποστράγγιση στο Πισσούρι

Η κοινότητα Πισσουρίου θα προστατευθεί από πιθανές μελλοντικές κατολισθήσεις όταν κατασκευαστεί σύστημα αποχέτευσης ενώ όσον αφορά την περιοχή των Λιμνών, όπου παρατηρούνται κατολισθήσεις, συνεπεία των οποίων προκλήθηκαν ήδη ζημιές σε αρκετές κατοικίες συστήνεται η άντληση των υπόγειων υδάτων, κάτι το οποίο θα οδηγήσει στην επιβράδυνση των μετακινήσεων.

Οι πιο πάνω διαπιστώσεις/εισηγήσεις προέρχονται από τον πολιτικό μηχανικό και Αναπληρωτή Καθηγητή Τεχνικής Γεωλογίας – Γεωτεχνικής Μηχανικής ΕΜΠ Κωνσταντίνο Λουπασάκη, ο οποίος ετοίμασε εκ μέρους της κοινότητας Πισσουρίου έκθεση σχετικά με την κατολισθητική επικινδυνότητα στην περιοχή «Λίμνες».

Στην έκθεση Λουπασάκη αναφέρεται πως «το πρώτο μέτρο που θα πρέπει να δρομολογηθεί αμέσως είναι η αποστράγγιση της περιοχής Λιμνών με υδρογεωτρήσεις». «Δυστυχώς τα έργα αυτά, μέχρι να μετριαστούν οι μετακινήσεις, θα πλήττονται έντονα από αυτές και θα απαιτείται η συνεχής αντικατάστασή τους», προσθέτει ο τεχνικός σύμβουλος της κοινότητας Πισσουρίου.

Δείτε όλο το Ρεπορτάζ στο philenews.com