Αρχική Τελευταία Νέα Πεντάκωμο: Κλειστό τμήμα του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας – Λεμεσού

Πεντάκωμο: Κλειστό τμήμα του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας – Λεμεσού

Αστυνομική ανακοίνωση:

Λόγω πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή Ακτής του Κυβερνήτη, έχουν κλείσει για την τροχαία κίνηση, οι λωρίδες κυκλοφορίας του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας – Λεμεσού, με κατεύθυνση τη Λεμεσό. Το τμήμα του δρόμου που παραμένει κλειστό εκτείνεται από την έξοδο της Ακτής του Κυβερνήτη μέχρι και την έξοδο Μονής. 

Η φωτιά φαίνεται να ξέσπασε αρχικά σε αυτοκίνητο που κινείτο στον αυτοκινητόδρομο και στη συνέχεια να επεκτάθηκε σε παρακείμενα χωράφια. Από την φωτιά στο αυτοκίνητο δεν υπήρξε οποιοσδήποτε τραυματισμός. Για κατάσβεση της πυρκαγιάς βρίσκονται στην περιοχή δυνάμεις πυρόσβεσης.

Οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και υπομονετικοί. Καλούνται επίσης να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες, να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις των αστυνομικών.

Ενημέρωση από Π.Υ:

Αρχική ενημέρωση (13:00):

Λίγο μετά τις 12:00, πυρκαγιά ξέσπασε παρά την κοινότητα Πεντακώμου Επαρχίας Λεμεσού η οποία προκλήθηκε από μηχανικό πρόβλημα σε όχημα εν κινήσει. Η πυρκαγιά είναι σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση.

Στην περιοχή πνέουν ενισχυμένοι, βόρειοι ξηροί άνεμοι καθιστώντας το έργο πυρόσβεσης δύσκολο.

Προηγούμενο άρθροΕπεκτάθηκε η φωτιά από όχημα… «Μάχη» για κατάσβεση πυρκαγιάς στο Πεντάκωμο (pics)
Επόμενο άρθροΕΚΤΑΚΤΟ: Κλειστός και από τις δύο πλευρές ο αυτοκινητόδρομος