Αρχική Τελευταία Νέα Πλάνο ΟΚΥπΥ προς επίλυση προβλημάτων σε Λεμεσό και Πάφο

Πλάνο ΟΚΥπΥ προς επίλυση προβλημάτων σε Λεμεσό και Πάφο

Με στόχο την προώθηση λύσεων στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσηλευτήρια Λεμεσού και Πάφου και την ανταλλαγή απόψεων, Υπουργός Υγείας, ηγεσία του ΟΚΥπΥ και διεύθυνση των νοσοκομείων, παρακάθισαν σήμερα σε σύσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

 Σε δηλώσεις του, ο Υπουργός, Κωνσταντίνος Ιωάννου, είπε πως μετά την ενημέρωση της οποίας έτυχε και τις εισηγήσεις που ο ίδιος έκανε, θα αναμένει τις ενέργειες του ΟΚΥπΥ, ο οποίος, όπως επεσήμανε, “εργάζεται προς επίλυση αυτών των προβλημάτων”.

 Λέγοντας ότι “είναι γεγονός ότι υπάρχουν προβλήματα” εξέφρασε την πεποίθηση ότι με την εισαγωγή της 2ης φάσης του ΓεΣΥ, θα υπάρξει αποσυμφόρηση στα δημόσια νοσοκομεία και θα επιλυθούν αρκετά από τα προβλήματα, “διότι μεγάλο μέρος των προβλημάτων είναι και η συμφόρηση που παρατηρείται, λόγω των υποδομών που έχουμε”.

 Ερωτηθείς κατά πόσο είναι ικανοποιημένος με τον αριθμό των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων που βρίσκονται σε διαβούλευση για ένταξη τους στο ΓεΣΥ, ο Υπουργός Υγείας είπε πως, αν και αρκετά νοσηλευτήρια έχουν εκφράσει ενδιαφέρον, αυτό θα πρέπει να φανεί στην πράξη.

 “Προφορικά υπάρχει το ενδιαφέρον. Αναμένουμε την ολοκλήρωση της συνεδρίας του ΠΑΣΙΝ,  και μετά, μέχρι τις 15 του Φλεβάρη, όσα ενδιαφέρονται, πρακτικά πλέον, να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους”, συμπλήρωσε.

Υπέδειξε ότι “το μνημόνιο έχει συνομολογηθεί από τον ΠΑΣΙΝ και τον ΟΑΥ, άρα δεν είναι κάτι που επιβλήθηκε από τον ΟΑΥ. Έχουν δοθεί διευκρινίσεις έπειτα από δυο συναντήσεις που διήρκεσαν πέραν των 8 ωρών, άρα πλέον εναπόκειται στο κάθε νοσηλευτήριο να προσεγγίσει τον ΟΑΥ”.

 Εντός εξαμήνου θα αρχίσουν να φαίνονται τα θετικά αποτελέσματα των ενεργειών μας προς επίλυση κάποιων εκ των προβλημάτων που εντοπίζονται στα νοσοκομεία Λεμεσού και Πάφου, δήλωσε από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Εκτελεστικός Γενικός Διευθυντής ΟΚΥπΥ, Κυριάκος Γεωργίου.

Συνέχεια στο ygeiawatch.com.cy