Αρχική Τελευταία Νέα Ποια τα επόμενα βήματα προς την χαλάρωση των μέτρων

Ποια τα επόμενα βήματα προς την χαλάρωση των μέτρων

Τα επόμενα βήματα χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων, ως προέκταση της παρουσίας επιδημιολογικής εικόνας της χώρας, βρέθηκαν στο επίκεντρο σύσκεψης υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τη συμμετοχή της Συμβουλευτικής Επιδημιολογικής Επιτροπής και των αρμοδίων υπουργών.

Μιλώντας στην εκπομπή του Ρικ “από Μέρα σε Μέρα”, το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας Πέτρος Καραγιάννης, δήλωσε ότι οι πολίτες πρέπει να επιδείξουν υπομονή για άλλες δύο εβδομάδες, προτού αποφασιστούν πρόσθετες χαλαρώσεις.

Εξήγησε ότι, μια περίοδος μερικών εβδομάδων, θα δώσει την ευκαιρία να αυξηθεί στο 20 με 25% το ποσοστό των εμβολιασμών και θα επιτρέψει να υπάρξουν οι επιθυμητές χαλαρώσεις, προς όφελος της οικονομικής δραστηριότητας.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μείωσης του χρόνου απαγόρευσης κυκλοφορίας, ο κύριος Καραγιάννης ανέφερε ότι εφόσον ανοίξει η εστίαση, το πιθανότερο είναι η απαγόρευση στην κυκλοφορία να μετακινηθεί από τις εννέα, στις έντεκα το βράδυ. Σημείωσε ακόμη, ότι εάν οι συνθήκες το επιτρέψουν, στο τέλος του μήνα, η απαγόρευση στην κυκλοφορία θα τερματιστεί.

Οι τελικές αποφάσεις όσον αφορά το πλάνο των χαλαρώσεων, αναμένεται να ληφθούν αύριο από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ