Αρχική Τελευταία Νέα Ποινή φυλάκισης 8 μηνών σε Κύπριο για ξυλοδαρμό γυναίκας από το Κονγκό

Ποινή φυλάκισης 8 μηνών σε Κύπριο για ξυλοδαρμό γυναίκας από το Κονγκό

Σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών καταδικάστηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας ο κατηγορούμενος για τον ξυλοδαρμό

Ο 44χρονος κρίθηκε ένοχος σε 4 κατηγορίες, μεταξύ άλλων, για επίθεση και πρόκληση πραγματικης βλάβης στην 29χρονη. Το Δικαστήριο εντόπισε ρατσιστικό κίνητρο στον κατηγορούμενο.

Υπενθυμίζεται πως η πολύκροτη υπόθεση ήρθε στο φως έπειτα από ανάρτηση βίντεο στο twitter, που έδειχνε τον ξυλοδαρμό της 29χρονης.

Η παραπονούμενη, καταγγέλλοντας την υπόθεση ανέφερε ότι είχε πάει στο σπίτι του 43χρονου, τότε για να ζητήσει πίσω τα χρήματα για ελαττωματικό αυτοκίνητο που της πώλησε.

Σύμφωνα με την κατάθεσή της, ο κατηγορούμενος με ρατσιστική φρασεολογία της φώναζε «αυτή είναι η χώρα μου και θα κάνω ό,τι θέλω». Έπειτα ο κατηγορούμενος κατέβηκε από την πολυκατοικία όπου διαμένει και αφότου εξύβρισε την 29χρονη την κλώτσησε στην πλάτη και την γρονθοκόπησε..

Υπενθυμίζεται ότι ο ύποπτος αρνήθηκε ενοχή στις δέκα κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν. Σημειώνεται ότι απο τις δέκα κατηγοριες οι τέσσερις αφορούν ρατσισμό και ξενοφοβίας, επίθεση που προκαλεί πραγματική σωματική βλάβη, κοινή επίθεση, δημόσια εξύβριση και κατοχή επιθετικού οργάνου.