Αρχική Τελευταία Νέα Ποινή φυλάκισης έξι ετών στον Λευτέρη Σολωμού για το Διπλό Φονικό του...

Ποινή φυλάκισης έξι ετών στον Λευτέρη Σολωμού για το Διπλό Φονικό του Στροβόλου

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, για να ακούσει την ποινή του στις δύο κατηγορίες που παραδέχθηκε ενοχή οδηγήθηκε ο Λευτέρης Σολωμού, κατηγορούμενος για το διπλό φονικό που διαπράχθηκε τον Απρίλιο του 2018 με θύματα τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και την Ντίνα Σεργίου.
 
Ο Σολωμού είχε παραδεχθεί στις 15 Ιουλίου ενοχή, στις κατηγορίες της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και της κατοχής επιθετικών οργάνων και ως εκ τούτου, απαλλάχθηκε από τις υπόλοιπες κατηγορίες που αντιμετώπιζε.
 
Κατά την προηγούμενη δικάσιμο, στις 24 Ιουλίου, η δικηγόρος του Μιράντα Αγγελίδου, αγόρευσε για μετριασμό της ποινής και το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας όρισε τη σημερινή ημερομηνία για ανακοίνωση της ποινής.
 
Στο μεταξύ ο Σολωμού μετά την παραδοχή του, είναι στη διάθεση πλέον της Κατηγορούσας Αρχής για να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας εναντίον των άλλων δύο κατηγορουμένων, Λοΐζου Τζιωνή και Μάριου Χατζηξενοφώντος.
Με απόφαση του κακουργιοδικείου ο Λευτέρης Σολωμού έλαβε ποινή φυλάκισης 6 ετών για το αδίκημα της συνωμοσίας προς διάπραξη του κακουργήματος της ληστείας.

Με το άκουσμα της απόφαση ο Σολωμού ξέσπασε σε κλάματα.