Αρχική Τελευταία Νέα Πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση της Πράσινης Βδομάδας με θέμα “Τοπική Αυτοδιοίκηση και...

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση της Πράσινης Βδομάδας με θέμα “Τοπική Αυτοδιοίκηση και Πράσινη Μετάβαση” [Φωτορεπορτάζ]

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας (14/10) στην Λεμεσό και στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνος Σολομωνίδης» η πρώτη εκδήλωση της Πράσινης Εβδομάδας 2024 η οποία είχε ως  θέμα την “Τοπική Αυτοδιοίκηση και Πράσινη Μετάβαση”. Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Λεμεσού.

Η πρώτη εκδήλωση της Πράσινης Βδομάδας ξεκίνησε με εναρκτήρια τοποθέτηση εκ μέρους του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Γιώργου Παπαναστασίου από τον Λειτουργό Βιομηχανικών Εφαρμογών Α’ της Υπηρεσίας Ενέργειας κ. Νίκο Χατζηνικολάου, ο οποίος αναφέρθηκε στις τρέχουσες εξελίξεις γύρω από την πράσινη ενέργεια.

Στην συνέχεια ακολούθησαν παρεμβάσεις από Δημάρχους διαφόρων περιοχών της επαρχίας Λεμεσού, συμπεριλαμβανομένων των κ. Γιάννη Αρμεύτη (Δήμαρχος Λεμεσού). Πρώτος στο πάνελ βρέθηκε ο κ. Αρμεύτης, για να τον ακολουθήσει στην συνέχεια η κα. Βαλεντίνα Μιχαήλ (Δημοτική Γραμματέας Κουρίου).

Ακολούθησαν τοποθετήσεις από τον κ. Κυριάκο Ξυδιά (Δήμαρχος Αμαθούντας), και τον κ. Άντρο Θεοδώρου (Δήμαρχος Πολεμιδιών), τοποθετήθηκαν για τις πράσινες δράσεις των δήμων τους, προσφέροντας αναλυτικά στοιχεία για τα σχέδια και τις ανάγκες μετάβασης. Παράλληλα, συμμετείχε και ο Γενικός Διευθυντής της ΕΟΑ Λεμεσού, κ. Σωκράτης Μετάξας. 

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση του COO της Green Energy Group, κ. Χαράλαμπου Κυριάκου, ο οποίος ανέλυσε τις προκλήσεις της πράσινης μετάβασης και τα πλεονεκτήματα που παρουσιάζει η περιοχή της Λεμεσού στον τομέα της βιώσιμης ενέργειας.

Μετά το πέρας της κεντρικής εκδήλωσης, ακολούθησε συζήτηση με το κοινό, όπου το κοινό είχε την ευκαιρία να θέσει ερωτήσεις και να συζητήσει τα θέματα με τον εκτελεστικό πρόεδρο του Ομίλου Cypronetwork, κ. Χρίστο Μιχαηλίδη.

Η Πράσινη Εβδομάδα 2024 συνεχίζεται με δράσεις και εκδηλώσεις που αποσκοπούν στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και της μετάβασης σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Εδώ όλες οι εκδηλώσεις της Πράσινης βδομάδας:

Να σημειώσουμε ότι η ιστοσελίδα μας «LemesosBlog» που είναι στην επικοινωνιακή στήριξη της Πράσινης Βδομάδας βρέθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνος Σολομωνίδης» και κάλυψε την πρώτη εκδήλωση.

Φωτορεπορτάζ από την σημερινή εκδήλωση: